• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno montażownicy i wyważarki proszę o pomoc!

Luckyyy

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich nie mam warsztatu mechanicznego i nigdy raczej mieć nie będę. Potrzebuje do własnych potrzeb kilka samochodów i przyczep/lawet sprzęt do ściągania opon i wyważania ich. Opony będę miał i nisko profilowe i takie z większym profilem np od jeepa. Budżet nie mam zbyt wysoki chciałbym się poradzić o coś w miarę dobrego do 10tyś. Czy taki sprzęt by mnie urządzał? http://allegro.pl/montazownica-twx11-wywazarka-twf150-niemieckie-i5617102267.html Z góry dziękuje za pomoc! P.S jakby ktoś mógł podrzucić swoją propozycję to również będę wdzięczny! Pozdrawiam

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Widzę, że kolegę interesuje sprzęt z dalekiego wschodu. Albo ekonomia niestety do tego zmusza.
O prawdziwym niskim profilu zapomnij na takim sprzęcie bo po prostu się to podda. Maszyna musi być sztywna aby Ci zrobić naprawdę niski profil. W miarę coś dobrego do 10 tys to tak jakbyś pytał czy za 20 tys kupisz nowe, w miarę dobre auto.
Sprzęt z europy to min 20 000 zł musisz dać.
Jak już musisz w tym budżecie się zmieścić to przynajmniej kup to w firmie która istniej na rynku. Kogo będziesz ścigał jak coś Ci się zepsuje ? Na allegro ?
Zobacz też sprzęt Dunlop. Tez pewnie daleki wschód bo ceny niskie ale przynajmniej jest do tego serwis w Polsce.

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Kilka samochodów i przyczep?
To za 10 tyś będziesz miał ok 150 wymian
Opłaca sie kupować?
Ale jeśli musisz to odpuść sobie ten sprzęt co pokazałeś
Ja bym osobiśćie kupił używanego Unitrola
Powinno wystarczyć 10 tyś na podstawową wyważarkę i Jankę K

gorzkiskna

Początkujący
Punktów
0
Witam, ja kolego polecam sprzęt marki M&B albo BRIANZ jest to dobry sprzęt i co najważniejsza serwis w polsce.

Kontakt:
Damian
501-952-004

Cena montażownicy + przystawka do obsługi niskiego profilu to koszt 8.800zł netto, serwis w polsce, 2 lata gwarancji.

Damian
501-952-004

Do góry Bottom