• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kupno samochodu

koracz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Lubin
Witam. Mam problem i proszę o podpowiedź. Namierzyłem focusa do kupna (podobno bezwypadkowy), wydrukowałem historię pojazdu i tak są takie wpisy: 01.2018 WEZWANIE SERWISOWE: zgłoszono wycofanie pojazdu (VOSA): głowica cylindrów silnika może pęknąć i następne: 07.2018 WEZWANIE SERWISOWE: ZGŁOSZONO WYCOFANIE POJAZDU (VOSA): tarcza dociskowa sprzęgła może pęknąć i trzeci wpis: 08.2018 ZGŁOSZENIE SERWISOWE: ZGŁOSZONO wycofanie pojazdu (UOKIK). Może ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć czy to oznacza, że tyle samochód miał awarii?? Będę wdzięczny

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
210
Jakieś akcje serwisowe w ASO. Zapytaj czy właściciel ma jakiś papier co to potwierdza.

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Przeworsk
Fajną opcją jest sprawdzenie samochodu w aplikacji mobywatel. Dowolny samochód sprawdzisz mając win i nr rej, do wglądu cepik i inne historie.

koracz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Lubin
Fajną opcją jest sprawdzenie samochodu w aplikacji mobywatel. Dowolny samochód sprawdzisz mając win i nr rej, do wglądu cepik i inne historie.
Dzięki za podpowiedź, ale tak właśnie zrobiłem. Wprawdzie innym sposobem, wykupiłem pełny raport i wszystko się zgadza. Auto z polskiego salonu, właściciel od nowości i tylko zastanowiły mnie te wpisy. To jednak nie dotyczyło tego konkretnego samochodu, ale kilku modeli Forda. Widocznie była podjęta jakaś szersza akcja serwisowa. Dopytam jeżeli zdecyduję się na oględziny. Pozdrawiam

Do góry Bottom