• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno Volvo S60, potrzebuję porad.

niedozayebania

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu oglądam się za autami marki Volvo, a konkretnie S60 I. Pod względem wizualnym ale również i wyposażenia samochód ten odpowiada mi w 100%, jednak wygląd to nie wszystko. Chciałbym się was poradzić jakie konkretnie silniki w tym egzemplarzu są godne polecenia. Mam dość ciężką nogę lubię przycisnąć więc chciałbym coś żwawego, rozglądam się więc za samochodami z mocą od 150 do 180km. Prosiłbym aby wypowiedziały się osoby zaznajomione z tematem i powiedziały które jednostki napędowe należy omijać? które wręcz przeciwnie? czy wszystkie benzynki dobrze znoszą gaz? jak z dieslami, są problemowe? kwota jaką chciałbym maksymalnie na zakup to 15000zł. za czym oglądać się w tej cenie czy diesel czy benzyna? oczywiście tylko manualna skrzynia. propozycje np otomoto mile widziane :)

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ostatnia edycja:

niedozayebania

Początkujący
Punktów
0
Auto już kupione. Przebieg realny, wiadomo zawsze jest jakaś szansa , że kręcony ale ten był 5 lat u jednego pana w Pl, wydaje sie być prawdziwy. Dwumasa już była robiona, chociaż brak na to faktury :p jedyne co może zaboleć to wtryski, ale lepiej być dobrej myśli, puki co nie kopci, a spalanie jest takie jak pisze producent nawet niższe.

wolaczek

Początkujący
Punktów
1
ja tam jednak nie skreślam nigdy automatów - dobry silnik to i automat się zbierze jak zły :D

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Belgia, serwis i powinienes sie dowiedziec ile mial jak przyjechal do pl. Jestes wlascicielem to mozesz sie dowiedziec:)

niedozayebania

Początkujący
Punktów
0
Dzięki, tanio nie jest bo każda głupota czy to końcówka czy filtr jest 2 razy droższa niż w reszcie mi znanych aut, ale coś za coś. Przyjemność z jazdy jest niesamowita;)

Do góry Bottom