• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno wtrysków i pompy po regeneracji

Antosia

Początkujący
Punktów
1
Hej ;) Przede wszystkim witam na forum. Mam słuchajcie problem. prawdopodobnie poszły mi wtryski i pompa w moim focusie mk2 1,6 tdci. Ale to się jeszcze dzisiaj okaże, bo mechanik ma zacząć naprawę od zaworu i zobaczyć co będzie dalej. Szukając w internecie natknęłam się na Grupę Wilk. Na allegro i potem weszłam sobie na opinie na gowork...... powiem szczerze jak czytałam to się trochę przeraziłam. Bo widzę pozytywne komentarze, a widzę też negatywne. Dużo jest takich, gdzie pisza o firmie że nic kompletnie nie robią. że w ogóle masakra z częściami itd. I moje pytanie, czy ktoś może korzystał z usług tej firmy grupa Wilk ? Będę wdzięczna za odpowiedzi w miarę szybko.

Antosia

Początkujący
Punktów
1
Hej, focus jest 2007 roku, po raz pierwszy wyjechał na drogi w 2008 roku. Samochód posiadam od maja 2018 roku. Ogólnie wszystko było w porządku. Co doukładu wtryskowego w sensie wtryski to prawdopodobnie to jest Bosh, mąż niestety już zamówił.... Nie wiem.... I to chyba właśnie z tego sklepu :( O którym wspomniałam. nie wiem co myśleć. ;(

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
1. Jeśli kupił przez internat zawsze może zwrócić - niestety koszty wysyłki w plecy .
2. Jakiekolwiek poważne naprawy tego samochodu nie maja sensu - jeśli diesel ma11 lat i więcej i nastąpi awaria układu paliwowego to taki samochód najlepiej sprzedać i kupić sprawny , to będzie już tylko skarbonka bez dna .

Antosia

Początkujący
Punktów
1
Dziękuję za odpowiedź. Nie sprzedajemy tego auta. Za dużo już wcześniej w nie włożyliśmy. No cóż ;) Będziemy nim jeździć do upadłego, aż padnie całkiem. Wtryski wymienione, zaworek też, auto jeździ super ;)
Automatyczne połączenie postów:

Dodam, jeszcze, ze będziemy kupować w tym roku samochód już z salonu. Na pewno nie będziemy kupować już z drugiej ręki. Tak czy inaczej bardzo dziękujęza odpowiedź.

Do góry Bottom