1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

L.E.S. 01e Landi

Dyskusja w 'Instalacje gazowe' rozpoczęta przez użytkownika rekda, 31-07 18.

  1. rekda

    rekda Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    21-03 15
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Adres strony:
    Seicento 900, program do lpg pokazuje temperature 230 stopni celc. czujnik termostatu działa poprawnie, program fiatowski płynnie pokazuje wzrost temperatury po załączeniu, za pewne źle któryś kabel jest wpiety z centralki Landi L.E.S 01e lpg, możecie mi doradzic który gdzie powinien być? Problem w tym że za szybko auto przełącza gaz, powinien po osiagnieciu np:25st. cel. a przełacza odrazu po obrotach.
     
  2. Diagbox10

    Diagbox10 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    1 507
    Docenione treści:
    76
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    To sekwencja?

    Czujnik temperatury moze byc wkrecony w reduktor. Sekwencja ma swoj do mierzenia temp. plynu. Zobacz czy do srubek w reduktorze nie ma kabelka. Może gdzieś masy dostał.
     
    Ostatnio edytowano: 31-07 18
  3. kalgaz

    kalgaz Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-08 18
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    witam w programie diagnostycznym masz zakladkę info lub dokumenty tam znajdziesz schemat z kolorami kabli i gdzie powinny być

    czy przy rozgrzaniu całkowitym silnika program dalej ma ten sam odczyt 23 stopnie

    bo jeżeli tak to czujnik jest padnięty
     
    Ostatnio edytowano: 6-08 18