• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 1 centralny i alarm

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
325
Siadł pilot w kluczyku a chcę założyć drugą centralkę i nowe piloty tylko nie bardzo wiem czy dam się radę wciąć przy włączniku centralnego czy muszę podłączyć się do sterownia tego pod deską od strony kierowcy. Laguna 2.2d 95r. Może ma ktoś jaki schemacik no i jaki zestaw najlepiej kupić, chciałbym jutro zamówić.

vitorio

SuperMechanior
Punktów
10
U mnie drugi pilot radiowy do CZ był wpięty do kostki przycisku na konsoli. Ale naprawiłem kluczyk a tego pilota z modułem wyrzuciłem, bo poprzednik zrobił fuszerkę /poskręcał połączenia/.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
325
Dziś zakończyłem temat z centralnym zamkiem na pilota fal radiowych. Wymieniłem pilota, dekoder i sterownik, teraz wszystko gra:)

Borewicz81

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam mam dosyć spory problem z kartą w Renault Laguna 2. Dziś przez przypadek zatrzasnołem karte wewnatrz samochodu. Niestety mieszkam za granica i druga karte zostawiłem do naprawy w Polsce. Teraz samochód stoi na prakingu z zakupami w supermarkecie a ja musze czekać 4 dni na przesyłke z druga karta. Czy wie ktoś o jakimś mozliwym sposobie dostania sie do auta?? Chciałbym uniknać kosztów zwiazanych z wybiciem szyby i oczekiwania na druga karte. Czekam na jakies podpowiedzi. Pozdrawiam

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
może uda ci sie uchylic drzwi na siłe i jesli masz klawisz otwierania drzwi albo bagaznika to go naduś prętem albo kijem

Do góry Bottom