• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

laguna 1 z 95 roku

rt12345

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kutno
witam nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale ten wydawał mi się najlepszy.

mam problem taki że :
po wymianie uszczelki pod głowicą i uszczelniaczy na zaworach, nastąpił taki problem, że za każdym razem jak włączam zapłon to przepala bezpiecznik od takiej ikonki jak check engine tylko z takim małym plusem nad tym, i pompka paliwa nie podaje chodź jest dobra bo sprawdzana na krótko. Wiadomo, że wtedy samochód nie zapala, dodam że to silnik benzynowy mógłby ktoś podać przyczynę i jak ewentualnie usunąć ten problem .....
z góry dziękuje za pomoc ;-)

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
witam nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale ten wydawał mi się najlepszy.

mam problem taki że :
po wymianie uszczelki pod głowicą i uszczelniaczy na zaworach, nastąpił taki problem, że za każdym razem jak włączam zapłon to przepala bezpiecznik od takiej ikonki jak check engine tylko z takim małym plusem nad tym, i pompka paliwa nie podaje chodź jest dobra bo sprawdzana na krótko. Wiadomo, że wtedy samochód nie zapala, dodam że to silnik benzynowy mógłby ktoś podać przyczynę i jak ewentualnie usunąć ten problem .....
z góry dziękuje za pomoc ;-)
W takim razie jest zwarcie i wywala bezpiecznik.

rt12345

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kutno
taki zielony, 30 na nim pisze jak się patrzy na niego jak jest włożony .... bezpiecznik przepala od ikonki pierwsza od prawej w środkowym rzędzie

Załączniki

• 87_1260209945.jpg
    87_1260209945.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 10

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Najlepszy dział to: Pytanie do mechanika.
Ten bezpiecznik zasila pompę paliwa ale również wtryskiwacz i czujnik temperatury powietrza przy monowtrysku, grzałkę sondy i zawór pochłaniacza par benzyny- do nich kable posprawdzaj bo są w rejonie Twoich działań...

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Najlepszy dział to: Pytanie do mechanika.
Ten bezpiecznik zasila pompę paliwa ale również wtryskiwacz i czujnik temperatury powietrza przy monowtrysku, grzałkę sondy i zawór pochłaniacza par benzyny- do nich kable posprawdzaj bo są w rejonie Twoich działań...
No konkretna odpowiedź.

Do góry Bottom