• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

launch x431 pro - s mini

GrzegorzKozyra

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam . Wiem że podobne tematy były ale pytanie do doświadczonych czy warto to kupić https://motoexpert24.pl/produkt/launch-x431-pro-s-mini-v3-0/
Dokładnie z tego linka .
Czy jest coś innego wartego uwagi. Prowadzę mały warsztat samochodowy juz od 2017 roku . Obecny sprzet nie ogarnia nowszych samochodów. Wiem ze ten chinski wszystkiego nie ogarnie ale obecnie nie mam możliwości wydac 15 lub 20 tys na texe lub kts czy nawet delphii .chyba ze polecacie coś innego. Dzięki za odpowiedź

Ostatnia edycja:

Piotr0583

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
TK
Trzeba jeszcze dodać że angielski podstawa do obsługi.

GrzegorzKozyra

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Angielski nie jest wogole problemem . Ale na euro 5 nie mogę sobie teraz finansowo pozwolić

Ostatnia edycja:

Florian29a

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Podkarpacie
Mam launch x431 pros mini. I może bym mógł sprzedać jeśli byś był zaintersowany

adam9502

Nowy
Punktów
0
To kup launch x431 euro 5 pro lite za 8 800 zł .
Miałeś styczność konkretnie z tym launchem? To jest jak w pros mini zwykły tablet lenovo w czerwonym etui czy coś takiego jak autel ds908? KTS 250 i delphi można wyrwać w podobnej cenie. Mam VCDS i ryżowego delphiego którego chcę zastąpić czymś legalnym o podobnych możliwościach. Zależy mi na tym żeby poza odczytem błędów, cofaniem tłoczków, wypalaniem dpf dawało się kodować np. światła dzienne, zmieniać interwał serwisowy, wyłączyć kontrolkę zapięcia pasów w markach takich jak BMW, Mercedes, Renault, Kia, Volvo. Roczniki max 2018.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Mam wersję launch x431 euro 5 pro smartlink i dużą cześć tych rzeczy da się zrobić . Jeśli myślisz że znajdziesz urządzenie co potrafi zrobić to samo co oryginalne interfejsy to przykro mi takie nie istniej .

GrzegorzKozyra

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam ponownie niestety nikt nie napisał czy warto kupic sprzet z linku . Wiem ze nie robi wszystkiego , wiem że po angielsku, wiem że z Chin, ale czy warto kupić ten egzemplarz

Styber

SuperMechanior
Punktów
56
Myślę, że na Twoje potrzeby(mały warsztat) to warto.
Ewentualnie sprawdź Autela DS808 lub Topdon Phoenix.
Funkcjonalność bardzo podobna.

GrzegorzKozyra

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Myślę, że na Twoje potrzeby(mały warsztat) to warto.
Ewentualnie sprawdź Autela DS808 lub Topdon Phoenix.
Funkcjonalność bardzo podobna.
Dzięki za odpowiedź przeczytałem sporo opinii i launch ma podobno więcej możliwości od autela ale nie wiem czy to prawda .topdon mało o nim informacji . A czy autel też ma wgrane wszystkie marki czy trzeba jakoś dokupić aktualizować . I zastanawiam się czy brać to od hakiegos Przedstawiciela czy najtańsza opcja np allegro

Florian29a

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Podkarpacie
Zależy jakie marki robisz najwięcej. Ale ogólnie bardzo fajny sprzęt za małe pieniądze

Do góry Bottom