• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

lpg nie przełącza i nie świeci

Rosenoo

Nowy
Punktów
0
Witam dziś kupiłem opla astre 2 z lpg lecz nie chce przełączać na lpg i nie świeci żadna dioda jutro dopiero będę mógł powiedzieć jaka jest instalacja czy ktoś wie może co może być przyczyną?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1215
coś się popsuło...

czy naprawdę oczekujesz, że ktoś postawi diagnozę na odległość?
jest około milion i jeden powodów dla których nie działa.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
189
Miasto
Rzeszów
Bez żadnych informacji to możemy ci co najwyżej powiedzieć, żebyś poruszał kablami przy akumulatorze i sterowniku LPG, a nuż okaże się, że to tylko słaby styk plusa i akurat ruszy.

Rosenoo

Nowy
Punktów
0
Witam, sprawdziłem bezpieczniki w środku auta, jak i te pod maską, przewód niby jest okej, sterownik mam diego g3 nie wiem co dalej wymenić przełącznik lgp? dodam ze po odlaczeniu sterownika lpg auto nie chce wgl odpalic...

Ostatnia edycja:

Ursusraketa

SuperMechanior
Punktów
68
1.Odpalasz schemat do LPG napewno znajdziesz ,sprawdzasz wszystkie napięcia i masy ,najlepiej odłącz centralkę i sprawdź żarówka pod obciążeniem
2. Kupujesz sobie kabel do LPG jak robisz sam żaden koszt.
3.Najlepiej jak ktoś wcześniej miał już kabel bo na działającej instalacji wiedziałby że się łączył ,a teraz zawsze zostaje z tyłu głowy że nie łączy się może bo zły sterownik, zły program, zły komputer ,zły operator bla bla bla
4.jak się nie łączy to kupujesz drugi sterownik i sprawdzasz czy się świeci jakaś kontrolka i czy możesz się podłączyć bo przecież już masz kabel.
Mając oprogramowanie stroisz to pod dane auto .
1(*).jedziesz do "gazownika" leżysz w domu i nie musisz kupować kabla i pisać postów na forum to tak opcjonalnie

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
189
Miasto
Rzeszów
Diego? Panie, to ma ze 20 lat, ma prawo już zepsuć się ze starości.

Do góry Bottom