• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ma ktoś coś nowszego jak autodate czy inne programy od 2008 roku

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
14.08.2012
Postów
2077
Punktów
414
Wiek
38
Miasto
PLE
Ok ale to jest płatne nie oszukujemy się bo każdy mechanik ma autodate piradzka tylko że starą podobno na stronach rosyjskich można ściągać tylko gdzie
Jaką starą? Mnie się wydaje że mają ostatnią co na płycie była. Cudów się nie spodziewaj od paru lat jest on line więc nic nowszego nie dostaniesz.
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1551
Punktów
303
Miasto
Podkarpacie
Nie ma oprogramowania off-line . Nawet serwisowe programy do diagnostyki są już tylko w wersji online . Autodata jeśli pamięć nie myli to od 8 lat jest tylko online . Po drugie 125 zł miesięcznie na program z danymi diagnostycznymi to nie majątek .
Jeśli podłączasz samochód pod kompa to za parę lat chyba dostaniesz zawału jak za zezwolenie podłączenia samochodu pod komputer będziesz musiał zapłacić 40 euro . Co ci biedni mechanicy zrobią chyba będą musieli zwinąć interes albo w końcu dorównać stawki do tych co nie jadą na piratach .
 

biedny mechanik

SuperMechanior
Dołączył
21.06.2014
Postów
204
Punktów
14
Miasto
Biała Podlaska
Ok rozumiem czyli dupa zostaje mi tylko forum mechaników ,albo jest jeszcze inna opcja online kupujesz płacisz za rok i sprzedać dostęp kilku osobom hasło wtedy będzie naprawdę tanio
 

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.04.2015
Postów
418
Porady
1
Punktów
98
Wiek
30
Miasto
Wielkopolska
Tak, jest to jakaś opcja. Natomiast trzeba wiedzieć co kupić, bo np. Autodata online na kilka stanowisk już może nie zadziałać, kiedy logowanie będzie z różnych miejsc(taką informację dostałem od przedstawicieli handlowych, bo ponoć sprawdzają IP i blokują dostęp). Może ktoś z mądrzejszych tę informację potwierdzić?
 

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
30.09.2015
Postów
4204
Punktów
1220
Nic świeżego aktualnego nigdzie nie znajdziesz,kolega blayders wyjaśnił kiedy offline się skonczylo,Kup online,wykonuj swoją pracę za normalne stawki i nie będziesz narzekać że drogo bo odrobisz na pięciu autach a przy gorszych wiatrach dziesięciu czy piętnastu czyli max w dwa tygodnie.Nic nie wymyślam-takie są realia, Pozdrawiam
 

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
14.08.2012
Postów
2077
Punktów
414
Wiek
38
Miasto
PLE
Tak, jest to jakaś opcja. Natomiast trzeba wiedzieć co kupić, bo np. Autodata online na kilka stanowisk już może nie zadziałać, kiedy logowanie będzie z różnych miejsc(taką informację dostałem od przedstawicieli handlowych, bo ponoć sprawdzają IP i blokują dostęp). Może ktoś z mądrzejszych tę informację potwierdzić?
Tak dostęp z innego urządzenia po 24h po wylogowaniu z poprzedniego.
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
7224
Punktów
1190
Miasto
trasa lublin siedlce
Np 66 euro chca za dwa stanowiska. to musza byc pod jednym IP?
Automatyczne połączenie postów:

A jak loguje sie ze smartfona a one maja plywajacą koncowke IP to co?
 
Ostatnia edycja:

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.04.2015
Postów
418
Porady
1
Punktów
98
Wiek
30
Miasto
Wielkopolska
Ja dostałem informację, że jeśli nawet zakupisz licencję na 2 stanowiska lub więcej, to logowanie na każde musi być z tego samego miejsca, inaczej Autodata blokuje dostęp.
 

Danmar

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.04.2015
Postów
418
Porady
1
Punktów
98
Wiek
30
Miasto
Wielkopolska
Jeśli będzie z jednego IP to możliwe, że tak. Nie zgłębiałem tematu tak dokładnie. Dlatego zapytałem, czy ktoś wie? ;)
 

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
14.08.2012
Postów
2077
Punktów
414
Wiek
38
Miasto
PLE
Tzn ze mobilny serwis nie wchodzi w gre?
Korzystam wyłącznie z smartfona i nie ma najmniejszego problemu.
Automatyczne połączenie postów:

Dwa stanowiska = dwa komputery lub inne urządzenie z których tylko możesz korzystać logowanie na innych 24 lub 48h nie pamiętam dokładnie więc nie chcę bajek opowiadać.
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1551
Punktów
303
Miasto
Podkarpacie
AutoData jest tak zabezpieczona ze odpalenie na jednym komputerze w dwóch przeglądarkach jednocześnie ( w edge i chrome) jest nie możliwe !!! . W HellaData tak samo . Oczywiście testowałem na licencjach jedno stanowiskowych . Mało tego zamkniecie przeglądarki nie powoduje zamkniecie sesji , to następuje dopiero po 24 h !!! . Jeśli masz neta z komórki to nie czepiają się o IP (pod warunkiem że jest ten sam operator połączeni np orange ). Sprawdzenie sesji występuje po nr seryjnym płyty głównej komputera oraz wirtualnej numerze seryjnym przeglądarki internetowej .
Wiec jak ktoś myśli o handlowaniu loginami to niech się dobrze zastanowi by nie kupił sobie licencji 5 stanowiskowej , korzystał z jednej a z pozostałych gotował sobie zupę .
 
Do góry Bottom