• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Martwe BSI Citroen C4

Pjoterek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bolesławiec
Witam , problem z połączeniem sie programatorami ( odczyt flasha i wersji ) , odczytany eprom po wylutowaniu. Brak jakichkolwiek oznaczeń , naklejek na obudowie BSI- widać że było grubo babrane w nim . Na chwile obecną jestem bezradny bo nie potrafie ustalić numerów , wersji oprogramowania , sygnatury itd. Auto to citroen C4 1,6 benzyna z 2005 roku . Może wyjaśnie co się przytrafiło- autem jeżdzi żona od około roku , było pare usterek wcześniej ale nie przeszkadzały w eksploatacji , ostatnio padł zamek bagażnika i przestały działać nawiewy- miałem się tym zająć w wolnej chwili ale nie ogarnołem. Feralnego dnia kiedy umarło całkiem to z relacji żony wynika że nagle zaczeło wszystko wariować na wyświetlaczach ( czcionka zanikała , działały wycieraczki , pulsowały światła i kierunkowskazy aż samochód padł podczas jazdy ) , został kilometr do domu wiec scholowałem . Pod domem udało się raz odpalić i znowu kompletnie ześwirował , pózniej już nie działało nic - ciemność na wyświetlaczach. Diagnoza BSI lub BCM ( niestety zonk bo brak opisu na BSI a BCM też już rzezbione było bo silikonem klejone. Teraz moje pytanie czy da się jakoś ustalić fabryczne oprogramowanie BSI - może po VIN auta , ktoś miał taki problem i może mnie naprowadzić co zrobić? Za wszelkie podpowiedzi będę bardzo wdzięczny

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
672
Miasto
WLKP
Kup od takiego modelu i dopisz.EEP wgraj z ori to klucze powinno przyjac te same.

Do góry Bottom