• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Maszyna do czyszczenia DPF

prott3

Bywalec
Punktów
11
Miasto
Luxembourg
Przymierzam się do zakupu maszyny do czyszczenia FAP
Czy ktoś może z własnego doświadczenia polecić jakąś markę? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Czy pchać się w zakup nowej czy może warto pomyśleć o używanej.
Zastanawiam się nad Włoską FlashCleaner
lub Polskim Otomatic.
Pracuje ktoś na tych markach? Może jest osobą na forum która jest zainteresowana sprzedażą takiej maszyny?

Od razu dziękuję za uświadamianie na temat nasycenia rynku, maszyna nie będzie pracować w PL.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
151
Na targach w poznaniu widzialem maszyne ukrainska - wiem kazdy ma teraz wyrobione zdanie. Wygladala lepiej niz ixton :wykonanie, wygodniesza obsluge, mycie.... brak koniecznosci odwracania filtra....

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
336
Czy ktoś może z własnego doświadczenia polecić jakąś markę? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Czy pchać się w zakup nowej czy może warto pomyśleć o używanej.
Zastanawiam się nad Włoską FlashCleaner
lub Polskim Otomatic.
Pracuje ktoś na tych markach? Może jest osobą na forum która jest zainteresowana sprzedażą takiej maszyny?

Od razu dziękuję za uświadamianie na temat nasycenia rynku, maszyna nie będzie pracować w PL.
Koniecznie musisz mieć już dogadane z warsztatami, że do Ciebie będą przywozić FAP i to z kilkoma bo z samych niezależnych klientów ciężko będzie uzbierać na chociażby zwrot za sprzęt a co dopiero zarobek , u mnie w okolicy były 3 warsztaty zajmujące się tym i okazało się że zlikwidowali myjki bo nie było przychodu ( za mało DPF i FAP miesięcznie robi ) .

prott3

Bywalec
Punktów
11
Miasto
Luxembourg
Koniecznie musisz mieć już dogadane z warsztatami, że do Ciebie będą przywozić FAP i to z kilkoma bo z samych niezależnych klientów ciężko będzie uzbierać na chociażby zwrot za sprzęt a co dopiero zarobek , u mnie w okolicy były 3 warsztaty zajmujące się tym i okazało się że zlikwidowali myjki bo nie było przychodu ( za mało DPF i FAP miesięcznie robi ) .
Tak, to wiem.Maszyna nie ma być głównym narzędziem zarobkowym.Chce ja postawić na warsztacie jako dodatkowe źródło dochodu.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
336
Tak, to wiem.Maszyna nie ma być głównym narzędziem zarobkowym.Chce ja postawić na warsztacie jako dodatkowe źródło dochodu.
Ja to rozumiem , tylko informuję,że akurat nie mając stałych i obrotnych klientów to nawet uzbierać żeby się zwróciła będzie ciężko .

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
206
Miasto
Rzeszów
Może kiedyś zaczną na siebie zarabiać, jak ten naród trochę zmądrzeje.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
254
Miasto
Jukei
Czy ktoś może z własnego doświadczenia polecić jakąś markę? Na co zwracać uwagę przy zakupie?

Konkretnej marki nie polecę, miałem opcję kilka lat temu kupić po zanizonej cenie dsc20, to coś podobnego do tej włoskiej firmy co pisałeś (ta firma jest też w uk) i kupiłem.
Na co zwrócić uwagę?
1. Bezobsługowość i bezproblemowość (na przykład czy trzeba przewracać dpf po jakimś czasie)
2. Prąd dwu czy trzy fazowy i przystosowanie instalacji elektrycznej w warsztacie do tego.
3. Wielkość (czy i co wejdzie tam bez problemu)
4. Czy daja Ci do tego jakieś dokumenty gdzie masz rozpisane co i jak
5. Czy oferują od razu chemię, demo i jakiegoś szkoleniowca a także jeżeli coś się wysypie to czy i za ile zapewniają części żebyś sam to naprawił.

Tyle z głowy
Pozdro

Do góry Bottom