• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Maszyny budowlane/serwis

DestroYSysteM

Początkujący
Punktów
0
Witam. Rozglądając się po rynku pracy sądzę, że brakuje mechaników/elektromechaników i serwisantów maszyn budowalnych. Moje wykształcenie kierunkowe to technikum mechaniczne ( skrawanie, mechanika). Obecna praca to 6 lat na stanowisku elektromechanik przemysłowy. Sporo spawania, hydrauliki siłowej, elektryki oraz ogólnej mechaniki. Mam 27 lat i myślę, aby przekwalifikować się w tym kierunku bądź zrobić kurs zawodowy. Patrząc po ofertach pracy pracodawcy wymagają doświadczenia w np. mechanice samochodowej, gdzie dużo łączy się tej wiedzy. Jak myślicie co warto zrobić w tym kierunku, żeby zacząć się kształcić się w tym kierunku ? Pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1330
Najważniejsze pytania:
- lubisz się najebać do upadlego? (pracą, nie alkoholem)
- czy pracować w syfie, brudzie i preferujesz kąpiele w oleju hydraulicznym?
- tolerujesz kierowników budowy co to ich "wiecznie terminy gonią i bo beton właśnie jedzie". Stale stoją nad tobą, rzucają mięsem i ciągle pośpieszają?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1864
Miasto
Koszęcin
Brakuje i to bardzo rak do pracy. Skoro mnie ciagna za dupe 90 km w jedna strone. Tzn szwagier bo jest mistrzem na warsztacie w kopalni odkrywkowej i nie moze patrzeć co inni odpier...ja. Ostatnio bylem klimy robic w maszynach

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
451
Bobo to jest pirotechnik.
Człowiek orkiestra :D o pytągach nie wspominam.

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
79
duzo trzeba sie nauczyc.
szczegolnie jak oszukiwac elektronike w maszynach.
hydraulika ciezki temat

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
79
na poczatek to musisz miec kilku kumpli ktorzy maja firmy i znaja ludzi w magistratach itp
bo z wolnej stopy jak namoczysz dupe to pies z kulawa noga cie nie odwiedzi

i pamietaj za wiedze tutaj sie placi a nie jak te mechaniory od aut

ja robie gminom szkolom miastom i firmom ktore robia drogi krajowe

srac na plotki

Do góry Bottom