Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Za nowa skrzynia aby materiały szkoleniowe były dostępne za free. Jest to skrzynia firmy Getrag DCT250. W Fordzie ma nazwę DPS6 a w Renault DC4. Na szybkiego znalazłem:
Kup teraz Skrzynia biegów Talisman SCENIC IV 2,0 DCI DW6 003 z 26-052 Nowiny k. Kielc na Allegro.pl, za 4400 zł w kategorii Układ napędowy - Skrzynie biegów. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id: 8075320482? Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
Mam klienta, który 3 razy zmieniał na gwarancji. Cały czas szarpała, za pierwszym razem ASO próbowało na własną rękę naprawiać, ale po ich ingerencji zaczęło lecieć ciurkiem z łączenia. Później już tylko wymieniali
U mnie stoi takie reno clio z tą właśnie skrzynia za chol**y nie mogę zadoptowac tej skrzyni po wymianie sprzęgła . Objaw jest taki jakby odpalal na biegu palac przy tym tarcze. Dodatkowo blad raz walka pierwszych biegow 1,3,5 A raz parzystych? Ma ktoś pomysł jak to ogarnąć bo skrzynia zamontowana już druga sprzęgło nowe i Dalej jeden wielki uj
Ale która suche sprzeglo? Bo w na suchym zdarza się ze widełki się blokują i nie cofają. Trzeba je wymienix. Błąd” element cierny A lub B zablokowany” to ich wina