• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda 323F gaz, 1999r, 1.8 silnik i dlawienie przy 2-3 tysiecy obrotow

Apaczus

Nowy
Punktów
0
Witam serdecznie.

Mam problem z moja Mazda. Czy to na gazie czy na benzynie przydusza sie (dlawi) przy 2,5 tysiacu obrotow (w tej granicy od 2 do 3 tys). Nie dzieje sie to zawsze. Czasami jest tak, ze jedzie i jest ok, ale przewaznie sie dlawi. Nie ma znaczenia tez czy na zimnym czy na goracym silniku. Wchodzi ladnie w obroty, zapala bez problemu.

Co zrobione:
Rura od przeplywomierza do przepustnicy byla peknieta (od strony przepustnicy) - zostala doraznie oklejona mocna tasma tak wiec "lewe powietrze" sie juz nie przedostaje.
Przy okazji zdjecia rury zostala wyczyszczona przepustnica
Komputer nie wskazuje zadnych bledow.
Wymienione czujniki na wale rozrzadu i przy drugim walku
Kable fajki i swiece OK.
Zostaje mozliwosc cewek - nie bylo okazji podmiany.

Czy mozecie cos poradzic? Dziekuje bardzo.

Apaczus

Nowy
Punktów
0
Nikt nie ma żadnych pomysłów? Co się takiego dzieje z silnikiem Mazdy kiedy osiąga dokładnie dwa i pół tysiąca obrotów? :) Ostatnio też zauważyłem, że przy około 4tysięcy tak równomiernie ją przytyka i zaraz się "odławia", tak jakby w zegarku - sekunda przytyka i następna jest ok :)

A może ktoś podrzuci namiar na dobrego mechanika w Warszawie (Ursynów, Puławska), Piaseczno, Pruszków, Nadarzyn, Grodzisk Mazowiecki ?

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
397
No ja bym zamontował nowe swiece moze ktoras jest uwalona a jak nie pomoze no to cewka chyba sie nie wyrabia

Do góry Bottom