• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mechanika początki początków

skax

Początkujący
Punktów
0
Cześć. Jestem na 1 roku studiów na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn. Specjalizację wybiorę Samochody i Ciągniki.

Niestety ukończyłem liceum a nie technikum samochodowe ( żałuję ). Nigdy za dzieciaka nie miałem okazji pobawić się narzędziami w żadnym warsztacie także jestem ZIELONY.

Mimo to motoryzacja jest moją pasją i chciałbym wreszcie zacząć pogłębiać wiedzę dotyczącą budowy samochodów i silników.

Moim marzeniem jest kupić w niedalekiej przyszłości jakieś słabsze auto ( np. Cinquecento ) i zrobić z niego mocniejszą maszynę. Chciałbym umieć naprawić własne auto, które obecnie mam i rozwijać swoją wiedzę w zakresie motoryzacji i mechanika, aby kiedyś spełnić swoje marzenia ( nie zdradzę ).

Na polibudzie póki co się nic nie nauczę, bo co tu jest ? Matma, fiza, rysunek i mechanika prosta.

Jak polecacie zacząć ? Książki jakieś ? Coś co bym mógł w domu porozkręcać, znowu złożyć.

Pozdrawiam

Matek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
4
Miasto
Kraków
Nie żałuj, że skończyłeś liceum a nie technikum bo przynajmniej nie zmarnowałeś niepotrzebnie dodatkowego roku. Jeśli chcesz umieć zrobić coś przy samochodzie polecam zacząć od zmiany szkoły na www.akademiamechatroniki.pl

Tematów było już sporo użyj opcji szukaj.

Do góry Bottom