• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Megane 1 coupe kontrolka Air Bag

Damian Hyundai

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Śląskie
Wszystko trzeba pokazać palcem i zrobić za nich... typowa nowoczesna szkoła, zero własnej wyobraźni i lenistwo. Kiedyś uczono zaradności i praktyk a teraz uczą jak być teoretykiem i mieć dwie lewe ręce. Zamiast szukać frajera co będzie ci wysyłał informacje z google to rusz dup. I sam sobie poszukaj, nawet wy w tych gimnazjach chyba mieliście informatykę i obsługę klawiatury komputerowej. W necie nie możesz nic znaleść? Ciekawe... bo ja znalazłem po pierwszym wpisie w google.

Oczywiście, że potrafię znaleźć, jednak chcę mieć 100% pewności, że jest to część faktycznie do tego modelu i będzie ona pasować w 100%.
Nie mam czasu na rozbieranie i wymontowanie części aby porównać ją z tym co jakiś marny handlarzyna usiłuje sprzedać na aledrogo.
Samochód użytkowany jest praktycznie od 7 do 20, dlatego chciałem najpierw kupić pasującą część a dopiero później ją wymieniać tak aby poszło to szybko i sprawnie.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
486
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Z poduszkami zasada jest taka:

Wymontowujesz daną część i kupujesz identyczną o takich samych numerach. Wtedy nie ma mowy o jakichś niespodziankach.

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Wymontowujesz daną część i kupujesz identyczną o takich samych numerach. Wtedy nie ma mowy o jakichś niespodziankach.
Ty to wiesz, ja to wiem, a kolega niestety musi pewnych rzeczy się nauczyć na własnych błędach. Kolega nie wie, że nawet serwis przy takich starych autach wysiada przy doborze części,

Do góry Bottom