• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MEGANE II ph I - problem tylnych szyb

razmoos

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bradford
Witam wszytkich mechaników i elektryków.
Mam pewien problem z Meganą II ph I 1.6 16V 2003r. Chodzi o sterowanie szyb tylnich. Podkreslam że jest to auto angielskie - RHD
Otóż chcąc przyuczyć kolejno szyby zauważyłem takie usterki:
- sterując panelem kierowcy tylna prawa szyba chodzi odwrotnie tj. przycisk na opuszczanie-szyba do góry i na odwrót, gdy steruję przyciskiem w drzwiach tylnich prawych objawy są identyczne
- sterując panelem kierowcy tylna lewa szyba nie reaguje, ale szyba działa poprawnie gdy używam przycisku w drzwiach tylnych lewych
Zastanawiam sie czy to nie jest czasem wina tego panela sterujacego w drzwiach kierowcy.
Auto niedwano nabyłem i próbuje doprowadzic go do stanu użyteczności.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Miałem podobny problem z megane I, zamek cz w bagażniku działał odwrotnie, rozłączenie aku pomogło:)

smyku28

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
stolica Bieszczad
w seatach trzeba przekładac sterownik ten co jest w silniku szyb z prawej na lewa i w panelu w drzwiach piny odwic ta strone hlopaki napewno ci pomoga
http://angliki.info/ lub kuzyn google forum anglika

razmoos

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bradford
Auto jes jeszcze nie przełożone jest w stanie nienaruszonym. Chciałem uporać się z problemem zanim zacznę przekladac .

razmoos

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bradford
oki zmienilem przełączniki w drzwiach kierowcy:
- zaczęła dzialać tylna lewa szyba
- prawa dziala na odwrót
- blokada przed dziećmi nadal nie działa jest tylko podświetlona

wiec tak szyby działają wszytskie cztery, blokada przed dziećmi do zaprogramowania przez CLIPA, lewa tylna szyba nie pamieta ustawień p zaprogramowaniu

carmar

Nowy
Punktów
0
Auto jes jeszcze nie przełożone jest w stanie nienaruszonym. Chciałem uporać się z problemem zanim zacznę przekladac .
pod siedzeniem kierowcy jest wielopinowa kostka połączeniowa prawdopodobnie jest mokra i dlatego masz problemy

razmoos

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bradford
nie, kostki były ok, problemem był napęd szyby ktoś założył silnik z prawych drzwi do lewych -pomogła zmiana stojana silnika szyby, blokada przed dziećmi nie była aktywna, pomogła konfiguracja UCH - temat do zamknięcia

Do góry Bottom