• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Merc W211 3.0 4 matic 2008 r po naprawie ABS, nie działa deska rozdzielcza,nic nie świeci.

Psikuta1994

SuperMechanior
Dołączył
21.05.2020
Postów
571
Punktów
104
Wiek
28
Witam Panowie , przed chwilą skończyłem wkładać mowy pierścień ABS Tył lewy nic nie było więcej rozpinane z wtyczek prócz czujnika ABS , po złożeniu wszystkiego ....nie działa licznik ,cała deska ciemna żadnego światełka ani reakcji , wszystkie bezpieczniki sprawdzone , Aku był odłączony na 15 min i nic . Nie mam pojęcia jakie to może mieć ze sobą powiązanie , podczas pracy nic w aucie nie było włączone a klucze były wyjęte . Ma ktoś jakiś pomysł na to ? Zaraz sprawdzę czy w tym modelu występował drugi Aku .
 

Psikuta1994

SuperMechanior
Dołączył
21.05.2020
Postów
571
Punktów
104
Wiek
28
Jest drugi w komorze silnika ( z tego co pamiętam po stronie pasażera ).
Niestety nie widzę tutaj pod komputerem jest zbiornik i tyle . Ok znalazłem dodatkowy Aku pod konsola w aucie nad pedałami .
 

Załączniki

  • 16427800738033326261959028207880.jpg
    16427800738033326261959028207880.jpg
    3,1 MB · Wyświetleń: 14
Ostatnia edycja:

marianno3000

SuperMechanior
Dołączył
4.02.2020
Postów
232
Punktów
17
Miasto
Łódzkie
Czy auto odpala czy tylko z zegarami problem ,odepnij jeszcze raz klemę i odczekaj i połącz znowu spr czy wstały jak nie to trochę się nim zrób jazdę może wstaną jak nie to diagnoza czy jest z zegarami ,bo te zegary padają i mają różne usterki.
 

Psikuta1994

SuperMechanior
Dołączył
21.05.2020
Postów
571
Punktów
104
Wiek
28
Czy auto odpala czy tylko z zegarami problem ,odepnij jeszcze raz klemę i odczekaj i połącz znowu spr czy wstały jak nie to trochę się nim zrób jazdę może wstaną jak nie to diagnoza czy jest z zegarami ,bo te zegary padają i mają różne usterki.
Już ogarnąłem dziś temat , wtyczka od zegarów była luźna niewiele ale na tyle ,że nie łączyło dobrze , już myślałem, że coś sam zrobiłem źle a tu niespodziewanka , wtyczka wyjęta ,kontaktem potraktowana i podłączona ,wszystka gra tak jak powinno.
 

Drugi2

SuperMechanior
Dołączył
15.07.2020
Postów
928
Porady
1
Punktów
221
Już ogarnąłem dziś temat , wtyczka od zegarów była luźna niewiele ale na tyle ,że nie łączyło dobrze , już myślałem, że coś sam zrobiłem źle a tu niespodziewanka , wtyczka wyjęta ,kontaktem potraktowana i podłączona ,wszystka gra tak jak powinno.

Tego bym się nie spodziewał.
Czyli nie zawsze jest wina tego złodzieja- mechanika... :)
 
Do góry Bottom