• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes a 170

Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam.
Drodzy forumowicze, pomóżcie! Mam zamiar zakupić swojej kobiecie mercedesa klasy A, dokładniej A170 z 1999r. I nie wiem na co zwrócić uwagę. Napiszcie jeśli macie informacje jakie usterki występują w tym modelu, czy dużo zabawy jest z naprawą (wiem, że przy silniku jest nadziubdziane i przeważnie trzeba go wyciągać), jakie ma blachy i takie tam przydatne informacje. Na co zwrócić swoje oczy przy jego oglądaniu? Może któryś z Was miał z tym cudeńkiem doczynienia i wie jakie wady i zalety ma ten maluch?

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Zawaliscie wymienia się żarówki świateł pozycyjnych przód.

S

S-LINE

O jezu tan nawet wymienic pompe wodna to juz jest sztuka...jak pracowalem w Mercedesie w Berlinie jak przyjezdzala A-klasa to razem ze wspolpracownikami szukalismy sobie byle jakich zajec...a szef sie cieszyl bo wpadloby mu wiecej gotowki bo naprawy nie ukrywajmy sa drogie...generalnie tragedia z dostepem dla mechanika jezeli ma ktos wieksze lapy np jak ja...chyba ze sam majsterkujesz i masz duzo stoickiego spokoju...teraz przejdzmy do wad...skrzynia biegow i hydraulika glowicy to pieta Achillesowa tego auta...skrzynie potrafia sie blokowac przez zebatke 3 biegu i wtedy silnik wyrzucamy ze skrzynia zeby moc wymienic skrzynie lub naprawic...kasatory maja tendencje do przycierania sie co powoduje wypadanie zaplonu...wiekszosc mechanikow ktorzy nie znaja tematu wymienia ceweke swiece itd a problem i tak zostanie...czyli wymiana popychaczy i tu znowu musimy miec stoicki spokoj...mniej spotykane awarie czyli np rolka jednokierunkowa alternatora pasek klinowy napinacz lub rolka prowadzaca...specjalny klucz 15 odgiety i tu tez stoicki spokoj...pekaja sprezyny przednie oryginalne zamienniki juz nie...jak mi sie cos przypomni dopisze:)

Do góry Bottom