• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes A klasa (W168) - padło całe oświetlenie

szejker1988

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Złotoryja
Mercedes A klasa (W168)

Po wymianie żarówek podświetlenia tablicy rejestracyjnej przejechałem okolo 1km i nagle zgasło całe oświetlenie w aucie wszystkie światła drogowe i oświetlenie wnętrza stało się to nocą poza terenem zabudowanym i ledwo nie uderzyłem w barierkę przy predkosci ok 70km/h Po przeglądzie bezpieczników ten od modułu podświetlenia nie przepalił się ale dziwnie napęczniał, gdy chcialem go włożyć zaczął iskrzeć, teraz wlozylem nowy i jest wszystko ok,

Co mogło spowodować tą sytuację, chcę to wyjaśnić bo kolejny raz może być bardziej tragiczny

Zdjęcia bezpiecznika

Załączniki

• IMG_20180107_091537.jpg
    IMG_20180107_091537.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 6
  • IMG_20180107_091526.jpg
    IMG_20180107_091526.jpg
    3 MB · Wyświetleń: 6
Ostatnia edycja:

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
W mb to sa takie sytuacje. Styki sie luzuja i wzrasta opor dochodzi korozja styki i grzanie i dupa. Mialem tak wSAM upalilo styk do szyby. Wszystko gralo bezpoeczniki super przekazniki a tu zonk styk w kostce upalony. Wlasciciel juz marzyl o nowej tylnej szybie. Ogolnie mb ma szajsowata elektronike. A jakie przebitki w cenie diagnostyki

Notorycznie padaja maty wazace na pasazera fotelu. Wystarczy kolanem sie oprzec na fotelu. Padaja roznej masci sterowniki. Najebane w nich elektroniki ze szok. Siedzenia sie zawieszaja itp itd. Nawet w sl jest szajs. Daja po dwa akumulatory. Mozna wymieniac dlugo. Hihi

A niech padnie akumulator to zaczyna sie bal

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom