• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mercedes c-180 w 204 brak reakcji na kluczyk

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ktoś takie coś robił ? po włozeniu klucza nie ma zadnej reakcji ze strony auta jedynie zasieca sie licznik ale bez komunikatu key coś tam i cisza . Serwis czy da sie coś wymyslić , bolokade wymontowałem nie widze jakiś uszkodzeń , to jest na NEC .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
rygiel rozebrałem i to co moglem pomierzyc jest OK , kiedy on włacza napiecie na zapłon bo nawet diagnowy nie mogę zrobić bo nie ma pozycji wlaczony zapłon

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
wiesz jak ja cos wiem to pisze ku chwale forum i moze zbytnio sie nie udzielam ale staram sie pisac z sensem, a na temat tych mesiow malo informacji jest w sieci nawet nie mam rozpiski bezpiecznikow jak i schematu napiec

P

PogotowieSamochodoweUK

I ojczyzny!!!!:DPisanie i pomoc oficjalna swiadcza o szacunku i checi wspierania sie z innymi uzytkownikami. Na PW to sie pomaga na forach klubowych milosnikow marki tam gdzie ham na hamie i kazdy wiedze dla siebie tuchli;)A jak ma problem to mimo ze nie pomaga chce zeby mu pomuc-to zalosne:rolleyes:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
na tym PW nic osobliwego sie nie dowiedziałem , czy ktoś ma rozpiskę bezpiecznikow i przekazników do tego modelu ? podejrzewam zanik napięcia na liniach zasilania , bo nie ma napięcia na czerwonym z paskiem przy ryglu a tam powino być napiecie . Nie mam w swojej dokumentacji tego modelu.

Do góry Bottom