radeklazowski
Początkujący
- Punktów
- 0
Witam Panowie nie mogę sobie sam poradzić, a przekopałem internet i odpowiedzi nigdzie nie znalazłem,
w CLK 2.7 CDI walcze z błędem (sprawdzane na SD):
P1482-001 (stopień końcowy świec żarowych) błąd komunikacji - kontrolka nie gaśnie.
- Wtyczki / przejścia na wtyczkach przy module świec i module CDI po sprawdzane
- Moduł świec podmieniony bez zmian - fakt niby na używkę ale podobno w pełni sprawną.
- Przewód od sterownika świec do modułu CDI sprawdzony i wszystko wydaje się ok a błąd nie ginie.
Czy jest opcja, że moduł CDI z góry wyrzuca błąd ?
Może ktoś spotkał się z takim problemem bo nie mam pomysłów czego dalej szukać, każda rada mile widziana.
w CLK 2.7 CDI walcze z błędem (sprawdzane na SD):
P1482-001 (stopień końcowy świec żarowych) błąd komunikacji - kontrolka nie gaśnie.
- Wtyczki / przejścia na wtyczkach przy module świec i module CDI po sprawdzane
- Moduł świec podmieniony bez zmian - fakt niby na używkę ale podobno w pełni sprawną.
- Przewód od sterownika świec do modułu CDI sprawdzony i wszystko wydaje się ok a błąd nie ginie.
Czy jest opcja, że moduł CDI z góry wyrzuca błąd ?
Może ktoś spotkał się z takim problemem bo nie mam pomysłów czego dalej szukać, każda rada mile widziana.
, fakt świec nie sprawdzałem, ale założyłem z góry że powinny być ok skoro innych błędów nie wyrzuca a od świec powinien być P1481, ale spradzić nie zaszkodzi.