• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes ML320 w164 brak kierunkowskazów.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Chyżowice
Witam może ktoś poratuje schematem albo wiedzą jak w opisie Mercedes 2006r brak kierunkowskazów nawiewu w kabinie wycieraczek wszystkie bezpieczniki sprawdzone w każdym module.wywala błąd brak komunikacji z modułem sam tył ale klijent chce obejść to jakość żeby działały wycieraczki nawiew kierunki o reszcie już nie pisze bo awarji sporo ma to auto. Kierunki zrobilem na krótko podałem zasilanie po stacyjce przez bezpiecznik na przekaźnik wycieraczek i działają mam problem z kierunkami bo nie mogę namierzyć przekaźnika ani bezpiecznika w żadnej skrzynce.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Rzeszów
Może zrób resztę na ostro jak Janusz choć to będzie trudne lub nową instalację bo klient jest biedny a ma merola...niech kupi sobie VW 1.9 TDI i nie będzie narzekał na życie !!!

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Chyżowice
Ten merol nie jeździ po drogach publicznych. jemu nie zależy jak aby działało.
Ale masz rację kto jeździ merolem jako samochód roboczy. Lepiej 1.9

kakus

SuperMechanior
Punktów
41
Kierunkowskazami sterują moduły SAM. Tylny pewnie pływa a nowe do niedawna były w ASO nieosiągalne a używane miały cene kosmiczna i też były zawilgocone

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Chyżowice
Kierunkowskazami sterują moduły SAM. Tylny pewnie pływa a nowe do niedawna były w ASO nieosiągalne a używane miały cene kosmiczna i też były zawilgocone
Dokładnie tak jak piszesz Tera jest tam sucho właściciel mówi że stała tam woda w listopadzie było wszytko zalane i od tamtej pory nie działa auto nie jedzie po bukicznych drogach tylko po zakładzie pracy chciał to naprawić na skróty bez zakupu modułu sam.

Do góry Bottom