Gorzowiak
Zweryfikowany Mechanik
Szukam informacji jak ugryźć temat stacyjki i kluczy do w212 przedlift. Mercedes przestał się uruchamiać, sporadycznie udało się go uruchomić. Nie jest to problem rygla bo temat sprawdzony porządnie i wychodzi że stacyjka nie widzi kluczy. Klucze są dwa, jak załapie to odpala na każdym. Klucze sprawdzone również w VVDI MB tool. EIS odczytuję normalnie, ( na załącznikach) , ale najprawdopodobniej w stacyjce nie działa podczerwień. Zamówiłem nową stacyjkę, ale moje pytanie jest jak przenieść dane ze starej stacyjki do nowej bo chciałbym aby klucze zostały oryginalne, lub ewentualnie w drugą stronę - co odpowiada za dopasowanie do samochodu jeśli nie przeniosę kluczy ( nie mogę obliczyć hasła ze starej stacyjki) i do nowej stacyjki dopiszę nowe klucze- bo nie wiem czy jest jakaś opcja na odnowienie oryginalnych kluczy. O dziwo VVDI prog nie ma odczytu tego układu - a ma prawie każdą stacyjkę do mercedesa- dlatego opcja zrobienia po prostu klona nie jest możliwa. Nie pracuję zbytnio przy mercedesie więc liczę na pomoc.