1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Meriva 2004 1.7 problem z odpaleniem

Dyskusja w 'Silniki diesel' rozpoczęta przez użytkownika Bartek95, 11-05 18.

  1. Bartek95

    Bartek95 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    11-05 18
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Witam, autko to meriva 1.7 2004r.
    Zaczne od poczatku.
    Ogladalem autko, odpalalo bez żadnego problemu. Ze było uszkodzone blacharsko to zlecilem żeby go dostarczyli pod dom laweta.
    Gdy przyjechali okazało się ze auto nie odpala. Jedyna informacja od kierowcy ze brakło im paliwa i nara. Ok
    Okazało się także ze rozrusznik spalony, pewnie krecili i zdechł. Wymienilem rozrusznik, zalalem ropy, popuscilem węże od wstryskow żeby odpowietrzyc układ. Odpowietrzony a auto nie odpala. Nie chce nawet zajaknac. Na plaka odpali ale gdy przestaje psikac to gasnie. Jaka może być ew przyczyna?
    Pod kompa dopiero podepne bo moja podjebka Delphi nie chce się połączyć z silnikiem.
     
  2. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    462
    Docenione treści:
    85
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Skoro NA PLAKU chodzi, to problem leży po stronie układu paliwowego. Może dalej jest zapowietrzony, może filterek paliwa zafajdany. Trzeba szukać przyczyny. No chyba że brak zasilania sterownika, skoro nie ma z nim komunikacji.
     
  3. lukkiwlkp

    lukkiwlkp Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-12 15
    Postów:
    1 602
    Docenione treści:
    263
    Miasto:
    Pogorzela
    Masz już odpowiedź . Tylko rusz mózgownicą...
    No i przydało by się sprawdzić bezpieczniki i zasilania ecu
     
  4. Bartek95

    Bartek95 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    11-05 18
    Postów:
    2
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. Paliwo z przewodów paliwowych przy wtryskach leci. Pytanie czy przez np brak.paliwa i usilne próby odpalenia bo nie wiem co oni tam robili mogło cos się stać z wtryskami lub pompa? Bo nie wiem czy ciśnienie paliwa jest ok. Ale czy wtedy gdy paliwo leci ale ze słabym cisnieniem to wogole nie odpali? Jutro będę Sprawdzał ecu i postaram się załatwić op-com. Dziękuje osobom za wskazówki i ew kolejne wskazówki gdzie mogę szukać mile widziane
     
  5. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    462
    Docenione treści:
    85
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Jak będziesz miał za słabe ciśnienie paliwa, to wtryski się nie otworzą i auto nie odpali.
     
  6. ostryt4

    ostryt4 Gaduła

    Online
    Dołączył:
    24-01 14
    Postów:
    2 079
    Docenione treści:
    212
    Miasto:
    Grimsby, czasem Białystok
    To układ na pompie vp ?
     
  7. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 415
    Docenione treści:
    568
    Miasto:
    NS
    Komuna z silnikiem musi być, jak to naprawisz to autko odpali