Brzostowski
SuperMechanior
- Punktów
- 21
Hejoszka, mam problem z opelkiem meriva. 1.6 z16xe, po nocnym postoju kręci około 7sekund żeby zapalić, potem cały dzień odpala od strzała, ma moc nic się nie dzieje błędów brak w sterowniku. Czujniki temperatury pokrywają się z temperatura zewnętrzna z rana, silnik widzi obroty przy kręceniu, ciśnienie paliwa 4bary na wolnych obr, po nocy spada do ok 1,25bara, przy kręceniu rozrusznikiem dobija. Świece nówki, filtry nówki. Wrzuciłem zawór zwrotny w przewód paliwowy, ale efekt zrobił się taki że odpala już całkiem ładnie z rana ale… po postoju około 20minut na ciepłym kręci i nie zapala, jakby ciśnienia nie mogła dobić i wali regulatorem w zbiornik, upuszczaj ciśnienie na listwie zaworkiem i pali od strzała hehe i teraz mam 2 opcje- pompa paliwa (która nabija ciśnienie i trzyma według miernika, może jakiś zawór w niej na wzór kuleczki jest?) lub regulator w zbiorniku nie trzyma i puszcza paliwo po nocy
Regulatorek mam nowy zamówiony, ale nie chce na darmo wymieniać więc powie ktoś czy spotkał sie z tym ze ten regulator w benzynie był zepsuty?
Regulatorek mam nowy zamówiony, ale nie chce na darmo wymieniać więc powie ktoś czy spotkał sie z tym ze ten regulator w benzynie był zepsuty?