• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Metzger co sądzicie o tej firmie?

MagicInTheAir

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam,
czy ktoś miał styczność z komponentami tej firm powyżej? Nie potrzebuje szaleństwa, po prostu wężyk podciśnienia z zaworkiem zwrotnym ale nie wiem czy warto czy lepszy Vaico np?
Niestety oryginał nie dostępny w ASO.

Warto przy takich częściach zastanawiać się nad marką czy obojętnie? chodzi mi o jakość tworzywa, gumy i tego zaworka i czy to nie będzie np zbyt krótkie?

wąż_podciśnienia.jpg

toxi14

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
36
Miasto
Kassel/DE
Witam,
czy ktoś miał styczność z komponentami tej firm powyżej? Nie potrzebuje szaleństwa, po prostu wężyk podciśnienia z zaworkiem zwrotnym ale nie wiem czy warto czy lepszy Vaico np?
Niestety oryginał nie dostępny w ASO.

Warto przy takich częściach zastanawiać się nad marką czy obojętnie? chodzi mi o jakość tworzywa, gumy i tego zaworka i czy to nie będzie np zbyt krótkie?

Wyświetl załącznik 52757
Ogólnie to nie jest najlepsza marka, jakość taka jak vaico. Ale taką rurke można brać, gorzej z elementami elektrycznymi/elektronicznymi

MagicInTheAir

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Ok a firma AIC? jakieś German Automotive Components?

No bo wiem że Maxgear nie ma co kupować ale tych innych firemek nie znam.
Nie wiem ogólnie kto robi "aftermarket" dobre takie wężyki, zaworki etc.?

To jest silnik 1,8 turbo 20V i szczególnie te poprzeczniaki z kompaktów to już przeżytek, ostatnie sprzed 14 lat to w ogóle Audi A4/Exeo i teraz co pytam w ASO to wycofane itd.

toxi14

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
36
Miasto
Kassel/DE
Ok a firma AIC? jakieś German Automotive Components?

No bo wiem że Maxgear nie ma co kupować ale tych innych firemek nie znam.
Nie wiem ogólnie kto robi "aftermarket" dobre takie wężyki, zaworki etc.?

To jest silnik 1,8 turbo 20V i szczególnie te poprzeczniaki z kompaktów to już przeżytek, ostatnie sprzed 14 lat to w ogóle Audi A4/Exeo i teraz co pytam w ASO to wycofane itd.
AIC ten sam grzyb, jakieś przewody gumowe, plastiki można brać, ale nic poza tym

MagicInTheAir

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Czyli rozumiem że jak nie ori ASO to reszta jeden pies?
z używkami ciężko jak wpisuje nr OE: 1J0612041EJ to tylko te zamienniki wyskakują

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1615
na takim wężyku raczej nie ma nabitego numeru, więc handlarze częściami, a tym bardziej ktoś kto wyprzedaje swoje auto na części nie będzie znał symbolu. przy używce proponuje ci szukać nie po numerach a bardziej ogólnie:

- wężyk podciśnienia hamulców
- przewód wspomagania hamulców
- rurka vacum serwa
- przewód podciśnienia z zaworkiem zwrotnym
- przewód podciśnienia z zaworkiem jednokierunkowym

oczywiście warto dodać
- golf
- 1.8T
-1.8 turbo
- 1.8 gti

kombinacji jest wiele. chyba kojarzysz o co chodzi? :)

Shyne

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Wrocław
Maxgear a Metzger to dwie różne firmy. Maxgear to chińszczyzna, a Metzgera można śmiało montować
Montowałem zawór cieczy chłodzącej w 3,0 tdi, ten między głowicami, działa i jest szczelny (40k km temu)

MagicInTheAir

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Shyne, czyli Metzgera polecasz? Niestety ori nie ma, tzn na rynku wtórnym może i tak ale boję się kupować jakiegoś kolejnego starocia.
Boje się tego, że Metzger, Vaico i inne będą za krótkie albo słabszej jakości itd.

Do góry Bottom