• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Miarka oleju bmw e90 325i

konrad3005

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Zyrardow
Witam wymieniłem olej w samochodzie 1500km temu i dzisiaj zapaliła mi sie kontrolka żeby dolać litr oleju? Moje pytanie brzmi czy ten wskaźnik elektroniczny dobrze wskazuje? Dodam ze jeszcze wczoraj jak sprawdzałem był równo na połowie miedzy minimum a maximimum. Nie jest to dla mnie możliwe żeby samochod przepalał tyle oleju, chyba by były kleby niebieskiego dymu jak by tak było. Nie mam żadnych wycieków ani auto nie kopci wgl na niebiesko. O co chodzi? Pozdrawiam

konrad3005

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Zyrardow
No nie nowy auto ma 270 tys km ale chodzi bardzo ładne, ciagle serwisowane, wymiana oleju co 15 tys km, ale litr na 1500 km to chyba za duzo? Tak jak mówiłem auto nie kopci ani nic takiego

konrad3005

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Zyrardow
Owszem poci sie pod deklem zaworów ale to normalne pocenie wiadomo auto nie jest nowe, przy takim poceniu chyba nie znikała by taka ilość oleju?

Moze czujnik jest walnięty? Zdążą sie często to w tych autach? Zdziwiło mnie to ze dzień wcześniej było równo na połowie miarki a następnego dnia juz minimum i pokazuje żeby dolać litr

Do góry Bottom