Cześć, do tej pory radziłem sobie z większością problemów, teraz przychodzę z prośbą o pomoc.
Jakiś czas temu kupiłem mini r56 uszkodzonym silnikiem 1.6 hdi 110km(padła panewka). Wrzuciłem drugi słupek, osprzęt został przełożony z uszkodzonego silnika i wszytko chodzi.
Tu pojawia się problem, brakuje mocy do około 2500obr później jedzie całkiem przyjemnie.
-Zmienna geometria pracuje
-Podciśnienie szczelne
-założony nowy zaworek wydatku(na starym przeladowywal na wyższych obrotach)
-Dolot szczelny
-Rozrząd nowy
-Sztanga po odpaleniu zaciąga około 1cm w dół
-egr jest świeży założony chwilę przed awarią silnika(hella)
-Przepkywke i czujnik podkładałem z drugiego auta.
-Usunięty dpf przez poprzedników (kat na miejscu)
Jeśli chodzi o parametry to przeplyw masy powietrza jest niższy od wymaganego pewnie przez niskie ciśnienie doładowania względem zadanego.
Ciśnienie paliwa zmierzone odpowiada zadanemu.
Jeśli dobrze pamiętam jest jeden błąd 41a4, nawet po wygraniu oryginalnego softu brak innych błędów
Jakaś sugestia co jeszcze sprawdzić?
Jakiś czas temu kupiłem mini r56 uszkodzonym silnikiem 1.6 hdi 110km(padła panewka). Wrzuciłem drugi słupek, osprzęt został przełożony z uszkodzonego silnika i wszytko chodzi.
Tu pojawia się problem, brakuje mocy do około 2500obr później jedzie całkiem przyjemnie.
-Zmienna geometria pracuje
-Podciśnienie szczelne
-założony nowy zaworek wydatku(na starym przeladowywal na wyższych obrotach)
-Dolot szczelny
-Rozrząd nowy
-Sztanga po odpaleniu zaciąga około 1cm w dół
-egr jest świeży założony chwilę przed awarią silnika(hella)
-Przepkywke i czujnik podkładałem z drugiego auta.
-Usunięty dpf przez poprzedników (kat na miejscu)
Jeśli chodzi o parametry to przeplyw masy powietrza jest niższy od wymaganego pewnie przez niskie ciśnienie doładowania względem zadanego.
Ciśnienie paliwa zmierzone odpowiada zadanemu.
Jeśli dobrze pamiętam jest jeden błąd 41a4, nawet po wygraniu oryginalnego softu brak innych błędów
Jakaś sugestia co jeszcze sprawdzić?