• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Minimalne wymiary warsztatu pytanie

Konrad mechanik

Początkujący
Punktów
1
Witam mam pytanie czy prawo reguluję minimalne wymiary warsztatu ? Mam dosyć długi ale za to wąski garaż 3,90m czy to problem jeżeli chciałbym mieć podnośnik dwukolumnowy, warsztat prowadziłbym sam. Pomijając kwestie wygody czy prawo opisuje minimalne wymiary takiego garażu ?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
527
Miasto
Częstochowa
Witam mam pytanie czy prawo reguluję minimalne wymiary warsztatu ? Mam dosyć długi ale za to wąski garaż 3,90m czy to problem jeżeli chciałbym mieć podnośnik dwukolumnowy, warsztat prowadziłbym sam. Pomijając kwestie wygody czy prawo opisuje minimalne wymiary takiego garażu ?
Według prawa a raczej regulacji nie ma wytycznych ile powinno mieć pomieszczenie w metrach. Aby prowadzić warsztat wystarczy ci na początek kanał i jakiś podnośnik. Reszta to tylko indywidualna sprawa, czy będzie ci wygodnie prowadzić w takich warunkach warsztat. Inna sytuacja to wymogi odpadowe itp. Co do wymiarów nie ma takich regulacji w Polsce.

Do góry Bottom