• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ML W163 270CDI 2003r.

Karlos91

Nowy
Punktów
0
Witam
Chciałbym wiedzieć co jeszcze mogę zrobić żeby naprawić tyrbine bo zregenerowałem geometrię i dalej mi turbina raz działa raz nie działa niezależnie czy ciepły zimny czy długo jadę czy krótko czasami się jakby odłącza kończy po prostu przestaję mi działać i tyle dopiero jak wyłączę silnik i chwilę stoi to działa po odpaleniu tylko ze czasami dłużej czasami krócej
Czy doradzicie mi coś Panowie co chociaż sprawdzić od czego zacząć. ?

Dodam że jak wyłączę zapłon i za około 20sekund odpalę to znów działa turbina

Ostatnio edytowane przez moderatora:

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Witam
Chciałbym wiedzieć co jeszcze mogę zrobić żeby naprawić tyrbine bo zregenerowałem geometrię i dalej mi turbina raz działa raz nie działa niezależnie czy ciepły zimny czy długo jadę czy krótko czasami się jakby odłącza kończy po prostu przestaję mi działać i tyle dopiero jak wyłączę silnik i chwilę stoi to działa po odpaleniu tylko ze czasami dłużej czasami krócej
Czy doradzicie mi coś Panowie co chociaż sprawdzić od czego zacząć. ?
A była wyważona

Dodam że jak wyłączę zapłon i za około 20sekund odpalę to znów działa turbina
No to trzeba sprawdzić ciśnienie spalin

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
W parametrach widac co sie dzieje.
To coś z podpinaniem komputera do OBD2 czy co
Automatyczne połączenie postów:

Bo ja się niezbyt znam na tej komputeryzacji ponieważ zatrzymałem się na etapie wolnossących diesli na pompie wtryskowej która nie wymaga żadnej elektroniki więc ja po prostu polecam podłączenie do kolektora wydechowego manometru no bo to słuchaj zadziała tak samo jak sprawdzenie tego w komputerze a będzie dużo łatwiej

Do góry Bottom