1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Moduł BSI Peugeot 1.6 16v 2002r ciężki dostęp

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Psikuta1994, 15-07 20.

  1. Psikuta1994

    Psikuta1994 Początkujący

    Online
    Dołączył:
    21-05 20
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Witam wszystkich padł moduł BSI w peugeocie 307 1.6 16 v ,czy ktoś z tu zebranych zna się na tym i zrobiłby to, znajomy szukał już w wielu miejscach ale takiego modułu nie może dostać wraz z kompletem startowym. Jeśli ma ktoś dostęp do takich części to proszę o wsparcie.
     
  2. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    4 111
    Docenione treści:
    861
    Miasto:
    z charakterem
    podaj nr bsi
     
  3. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    2 498
    Docenione treści:
    436
    Miasto:
    WLKP
    Szukasz czesci a nie podajesz jakiej.
     
  4. Psikuta1994

    Psikuta1994 Początkujący

    Online
    Dołączył:
    21-05 20
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    No tak zapomniałem o nr, zaraz się dowiem jaki tam jest.
     
  5. pawcar

    pawcar SuperMechanior

    Online
    Dołączył:
    6-02 17
    Postów:
    1 782
    Docenione treści:
    539
    Miasto:
    Manchester
    Co się stało ze starym bsi ?
    Kupić używkę, zrobić Virgin. Pin wyciągnąć ze starego bsi lub ECU ... i dodać bsi po obd2 z kodowaniem
     
  6. Psikuta1994

    Psikuta1994 Początkujący

    Online
    Dołączył:
    21-05 20
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Stary przestał łączyć się z autem dosłownie całą elektronika siedzi rozrusznik kręci i tyle nic więcej się nie dzieje. Najgorzej że mechanik który obecnie to robi w żaden sposób nie może wyciągnąć kodu. W Aso w Zielonej Górze zajmuje się kodami tylko jeden pan którego nie ma w warsztacie od dłuższego czasu... Jutro będzie sprawdzany na różnych programach w celu wyciągnięcia kodu ale nie wiem czy się uda. Od strony ECU /BSI jestem słaby ale chce wesprzec kolegę. Mechanik jego rozkłada ręce gorzej że ciężko znaleźć takie BSI. Nr jego podam jak mechanik podeśle.
     
  7. pawcar

    pawcar SuperMechanior

    Online
    Dołączył:
    6-02 17
    Postów:
    1 782
    Docenione treści:
    539
    Miasto:
    Manchester
    Odezwij się do mnie na pw
     
  8. blayders

    blayders Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    10-10 18
    Postów:
    632
    Docenione treści:
    142
    Miasto:
    Podkarpacie
    Kup uzywane bsi . wez jedno i drugie do elektronika , niech przekopiuje dane z jednego do drugiego . Prosto i szybko bez kombinacji .
     
  9. jurek1313

    jurek1313 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    2 210
    Docenione treści:
    237
    Miasto:
    wólka
    Zależy jak bardzo leży
     
  10. Diagbox10

    Diagbox10 -*-*-

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    5 312
    Docenione treści:
    987
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Jakos kiepsko szuka jak nie może znaleźć tego bsi.
     
  11. Psikuta1994

    Psikuta1994 Początkujący

    Online
    Dołączył:
    21-05 20
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Spokojnie dzisiaj mechanik zabiera się za to i zobaczymy co zrobi, jak się nie uda to mam już kontakt do pawcar i on wesprze :D
     
  12. maciek.k-k

    maciek.k-k SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    29-12 13
    Postów:
    968
    Docenione treści:
    574
    Miasto:
    OPOLSKIE
    Albo wysypie drugie bsi
    Podał byś numery to zaraz bysmy ci zapodali inne ktore mozesz uzyć jak twoje niedostepne a jak bys wrzuciłem wsad to i pin byś pewnie dostał
     
  13. pawcar

    pawcar SuperMechanior

    Online
    Dołączył:
    6-02 17
    Postów:
    1 782
    Docenione treści:
    539
    Miasto:
    Manchester
    Może zamiast pisać bez sensu, poczekajcie na autora ?
    Do tej pory zero konkretów, a to tylko pędzio 206 i 95160 która jest na zewnętrznej stronie bsi ...
     
  14. Diagbox10

    Diagbox10 -*-*-

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    5 312
    Docenione treści:
    987
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    To valeo, johnson, czy siemens?
     
  15. Psikuta1994

    Psikuta1994 Początkujący

    Online
    Dołączył:
    21-05 20
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Kolega mówi że to bosch i auto nie jest moje tylko znajemego który oddał je swojemu sprawdzonemu mechanikowi, z tym że mechanik łączy się z tym Bsi i po minucie się rozłącza a nawet szybciej.

    Chwila cierpliwości i jak będę znał więcej konkretów to będę pisał czekam też nadal na nr tego BSI a ten mechanik coś dziwny ze niby nie ma czasu żeby podać...
     
  16. Diagbox10

    Diagbox10 -*-*-

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    5 312
    Docenione treści:
    987
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Zawracanie tyłka za 100zl
     
  17. Psikuta1994

    Psikuta1994 Początkujący

    Online
    Dołączył:
    21-05 20
    Postów:
    82
    Docenione treści:
    8
    Więc żeby nie było to tak już auto jeździ była przerwana wiązka przewodów nad nadkolem i tam poszlo zwarcie, BSI również szlak trafił i kolega kupił cały zestaw startowy za 400 zł. Wiązka naprawiona i zabezpieczona. Po podłączeniu nowego zestawu auto odpaliło za 1 razem i wszystko zaczęło działać tak jak powinno.