• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moja viki b 2.0 dti złupiała??

Tomus1008

Nowy
Punktów
0
głupia sprawa ?? a mianowicie od pewnego czasu nie działa mi prędkościomierz i obrotomierz ( prędkościomierz drga i co jakiś czas działa) w teorii to z abs współpracuje (abs sprawdzony działa bez zarzutu) dodatkowo jak by tego było mało na wyświetlaczu temperatura na zewnątrz zatrzymała się na 68'C data i godzina tak po resecie 1.01.1997 godz 00:00 i stoi w miejscu na jakimś forum znalazłem że złącze x1 często miewa problemy z połączeniem na stykach (wyczyściłem ) dodatkowo dziś przekopałem instalacje i wszystko gra i buczy ??? obstawiał bym ecu ale silnik pracuje bez problemu i błędów nie wywala?? dziś na całą noc odłączyłem akumulator celem przeprowadzenia kolejnego dłuższego resetu. proszę o wypowiedzi na ten temat z góry dziękuję :)

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Wstaw drugi licznik,możesz kupić w dobrej cenie na allegro. Jeśli chcesz się bawić to do wymiany jest napęd prędkościomierza w liczniku. Nie szukaj przyczyny w absie lub sterowniku silnika. Co do wyświetlacza to jak masz ori radio to musi chodzić a jeśli dostawione drugie to raczej nie zadziała.

Tomus1008

Nowy
Punktów
0
W autku wszystko jest oryginalne , ale dzięki za pomoc dziś po resecie nic się nie zmieniło więc pozostaje mi sprawdzić prędkościomierz a co do wyświetlacza pomyśle o zmianie oprogramowania w pamięci flash

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Na Allegro można kupić zegar,to prawda,tylko,że można wyrzucić kasę w błoto.Miałem w swoim aucie taki sam problem Mercedes W210,takie same objawy,zegarów na Allegro do mojego auta bez liku,co z tego, skoro ani jednego pasującego nie znalazłem,chociaż ten sam rocznik,model,silnik itd?!Pasowały tylko trzy numeracje,ale ani jeden z Allegro nie był kompatybilny z moim komputerem,sprzedawcy nawet nie wiedzieli o tym.Marek Kondeja ul.Goździków pozbawił mnie problemów z zegarem,zapłaciłem co prawda za naprawę tyle ile zapłaciłbym za używany sprawny zegar,ale nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto,zegar działa już 4 lata,otrzymałem plombę gwarancyjną.

Do góry Bottom