arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Za namową kolegi @Vicia tworzę temat na temat moich poczynań z jednym z moich trojaczków
tym razem nr2
Tak to się zaczęło:
W marcu 2020 zaczęła się epidemia śWirusa i zabronili przemieszczania się więc znalazłem ogłoszenie na FB marketplace i wybrałem się do miejscowości Pogorzela pod Poznaniem kupić za 1300 cebulionów to cudo:
Fajne ładne ale... No i się zaczęło
Na dzień dobry wymieniłem prawie wszystkie wahacze przednie, amory tył, akumulator, nagrzewnicę
Klapki nawiewu pouszczelniałem
Założyłem kierownicę skórzaną od a6c5
Założyłem zegary z wskaźnikiem temperatury oleju i woltomierzem
Wymieniłem tłumik końcowy na taki z diesla trochę za krótki
Przednie hamulce wymieniłem na całkiem inne mocniejsze wentylowane 288mm typu ATE
No i wiadomo oleje, płyny, filtry, fotel kierowcy, obecnie jestem w trakcie odnawiania tylnych hamulców, tak sobie dorobiłem zaślepki wężyków co by nie ściskać morsami
Zaciski mam wymontowane, tarcze dziś odbiorę od tokarza bo były brzydkie pordzewiałe, tutaj wstawiam zdjęcie przed:
Ciąg dalszy nastąpi
A tutaj trojaczki

Tak to się zaczęło:
W marcu 2020 zaczęła się epidemia śWirusa i zabronili przemieszczania się więc znalazłem ogłoszenie na FB marketplace i wybrałem się do miejscowości Pogorzela pod Poznaniem kupić za 1300 cebulionów to cudo:

Fajne ładne ale... No i się zaczęło

Na dzień dobry wymieniłem prawie wszystkie wahacze przednie, amory tył, akumulator, nagrzewnicę

Klapki nawiewu pouszczelniałem

Założyłem kierownicę skórzaną od a6c5

Założyłem zegary z wskaźnikiem temperatury oleju i woltomierzem

Wymieniłem tłumik końcowy na taki z diesla trochę za krótki

Przednie hamulce wymieniłem na całkiem inne mocniejsze wentylowane 288mm typu ATE

No i wiadomo oleje, płyny, filtry, fotel kierowcy, obecnie jestem w trakcie odnawiania tylnych hamulców, tak sobie dorobiłem zaślepki wężyków co by nie ściskać morsami

Zaciski mam wymontowane, tarcze dziś odbiorę od tokarza bo były brzydkie pordzewiałe, tutaj wstawiam zdjęcie przed:

Ciąg dalszy nastąpi

Automatyczne połączenie postów:
A tutaj trojaczki

Załączniki
Ostatnia edycja: