Gorzowiak
Zweryfikowany Mechanik
Passat B8 2016 , urządzenie 3G0035020H. Podczas zmiany właściciela zrobiony reset ustawień fabrycznych. Po resecie brak bluetooth, telefonu, obsługiwania głosowego , navi i pewno jeszcze czegoś. Serwisant zrobił update odisem , bo stwierdził że to pomoże ale nie pomogło. Po konsultacji z centralą serwis ma tylko jedno rozwiązanie - nowa jednostka. ( około 20k pln) . Mam odisa, odblokowałem ochronę komponentu, mogę kodować jednostkę, jednak włączenie brakujących funkcji i zapis kodowania nie przywraca działania. Uważam , ze problem jest w sofcie, jaki został zapisany po aktualizacji w serwisie. Jakie są możliwości na wrzucenie tam odpowiedniego softu? Ktoś zna temat ? Problem ponoć częsty, choć internet raczej głuchy.
Widzę ,że nikt nie wie, lub nie chce powiedzieć. To może inaczej. Naprowadźcie mnie może na ogólną wiedzę jeśli chodzi o VW (MQB) Podstawowe narzędzia to znam, ale jakim sprzętem można wykonać programowanie/ kodowanie poza fabryczny standard, tzn jak ogarnąć inny soft, czy takie tematy są ogólnie wykonalne, jak to jest skonstruowane. VW to chyba jedna z najpopularniejszych marek , w polsce są tysiące speców.
Widzę ,że nikt nie wie, lub nie chce powiedzieć. To może inaczej. Naprowadźcie mnie może na ogólną wiedzę jeśli chodzi o VW (MQB) Podstawowe narzędzia to znam, ale jakim sprzętem można wykonać programowanie/ kodowanie poza fabryczny standard, tzn jak ogarnąć inny soft, czy takie tematy są ogólnie wykonalne, jak to jest skonstruowane. VW to chyba jedna z najpopularniejszych marek , w polsce są tysiące speców.
Ostatnio edytowane przez moderatora: