• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Najlepsze teksty klientów na stacjach kontroli pojazdów

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3070
Czasami zaczynam wątpić w to kim jestem i że znam się na tym co robię no po prostu mózg rozjebany, wchodzi mi na skp gość na pewniaka z Oplem Insignia z LPG na blachach NKE jakieś świętokrzyskie czy inny wypizdów daje flepy, wjeżdżam, próbuję przełączyć na gaz, klawisz wcale nie świeci więc pytam jak przełączyć na gaz a on mi na to że w grudniu rozłączył bo popsuty :facepalm: nosz jasny CH...
Oj tam arni się o jakieś drobiazgi czepiasz...:D
Tu masz dopiero niezłe jaja : https://forum-mechanika.pl/threads/spawanie-opel-astra-g-benzyna.68658/ :D
Żeby tak zgnić furę to trzeba kilka lat... ale problemów z podbijaniem przeglądu jakoś przez te lata nie było...:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2041
Miasto
Kaczory
Moze nie jezdzil na przeglady xD ja kiedys chyba z 3 lata nie robilem. A i tak wiecej o swoim aucie wiedzialem niz diagnosta po przegladzie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
Oj tam arni się o jakieś drobiazgi czepiasz...:D
Tu masz dopiero niezłe jaja : https://forum-mechanika.pl/threads/spawanie-opel-astra-g-benzyna.68658/ :D
Żeby tak zgnić furę to trzeba kilka lat... ale problemów z podbijaniem przeglądu jakoś przez te lata nie było...:D
Do czego zmierza ten świat? Dziś na fajrant uwaliłem babę swat Ibiza, ch... wie jak długo jeździła z kontrolką ABS, myślę sobie że jak tak długo jeździ to się nauczyła jeździć bez tego może ją przepuszczę, pogroze palcem :rolleyes:, ale potem pacze, różnica w sile hamowania z tyłu 60%, tablica rejestracyjna nie oświetlona, łączniki stabilizatora wyjebane no i jak zazwyczaj w takim przypadku wszystko wypisałem dałem skierowanie do mechanika:D kumpel akurat siedział z nią w poczekalni i mówił że wyglądała od początku na nerwową, myślał że nam wpierdoli jak ją uwale ale nic się nie stało tylko trzasnęła drzwiami
Automatyczne połączenie postów:

jakoś przez te lata nie było...:D
Kondycja auta chyba zależy od położenia geograficznego, w Śląskiem np wiem że od dawna przestrzegają norm emisji spalin a gdzieś na jakimś wypizdowie to się cieszą że auto ma 4 koła

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
Będdzie się pan smażyć w piekle :p taką nowinę obwieściła mi dziś klientka na badaniu

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1851
Miasto
Koszęcin
Dobrze, że klientka i nie mnie to powiedziała. W zeszły poniedziałek wypuścili mnie z psychiatryka. Jest coraz gorzej. Np lek który brałem w dawce 20 mg teraz biorę w dawce 300 mg

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
Klient koledze dał taki dokument do butli LPG received_824526789257629.jpeg

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
366
Dobrze, że klientka i nie mnie to powiedziała. W zeszły poniedziałek wypuścili mnie z psychiatryka. Jest coraz gorzej. Np lek który brałem w dawce 20 mg teraz biorę w dawce 300 mg
Bartek, a co Ci jest? Zła diagnoza i złe leki tylko pogłębiają stan chorobowy.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1241
Bartek, a co Ci jest? Zła diagnoza i złe leki tylko pogłębiają stan chorobowy.

akurat z proszkami na głowę to nikt nie wie jak to dokładnie działa. jakiś lek jednym pomaga, innym szkodzi i pogłębia, a jeszcze innym nie robi nic. dlatego gdy się pogarsza i dawki leków idą drastycznie w górę warto przetestować coś innego.

W zeszły poniedziałek wypuścili mnie z psychiatryka. Jest coraz gorzej. Np lek który brałem w dawce 20 mg teraz biorę w dawce 300 mg

może poszukaj jakiegoś młodszego lekarza, który niedawno skończył studia i ma większe pojęcie o nowościach na rynku. może ogarnia jakieś nowsze metody.

polecam z mojego podwórka: 2 tygodnie się bujałem z problemem, a stara doktórka do której byłem zapisany waliła mi tylko coraz większe dawki tego samego leku. ze łzami w oczach z bólu zrobiłem jazdę w recepcji i kazałem się zapisać do najmłodszej osoby w przychodni. pojechali też po mnie bo kazali mi wypełniać ankietę dlaczego zmieniam lekarza pierwszego kontaktu czy coś takiego. napisałem, że nowa jest młodsza, ładniejsza i niezła dupa jest :D problem został rozwiązany chyba w 5 dni.

Mój tata ma problem z nadciśnieniem, miał kosmiczne wyniki. jego stary lekarz był na urlopie i przez przypadek trafił do młodszej kobiety. okazało się, że istnieją dużo nowocześniejsze leki. i nagle zmiana. nie trzeba łykać kilku tabletek 3 razy dziennie, ale wystarczy jedna, później przeszedł nawet na pół. można kontrolować ciśnienie dietą, że warto prowadzić zeszyt i mierzyć sobie ciśnienie samemu.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
366
Przyjeżdża lekarz do mechanika...a później mechanik do lekarza ;) Lekarz też potrafi przez cały rok wyciągnąć od producenta leku wycieczkę pod palmami dzięki uprzejmości przedstawiciela medycznego.
Bartkowi zwiększyli dawkę, bo może lekarz chce żonę w przyszłym roku zabrać ze sobą ;)

Trzeba mieć przede wszystkim samoświadomość własnego organizmu i minimalną wiedzę, jeżeli chodzi o leki i ich działanie.
Tak teraz sobie pomyślałem, jak wiele wspólnego ma lekarz z mechanikiem. Z głupiego nieodoboru jednego minerału potrafi dojść do tragedii ludzkiej.
To tak jakbyś miał przepalony bezpiecznik, a zrobił remont kapitalny silnika.

Gość brał z NFZ banku tkanek ZA DARMO ścięgno które ciął na 3 części tym samym trzykrotnie je osłabiając. A przeszczepia się jeden do jednego 1:1.
1/3 takiego ścięgna PRYWATNIE za kilka/kilkanaście tysięcy złotych przeszczepiał ludziom którzy nie potrzebowali takiej operacji. Osłabione ścięgno zrywało się i ludzie zostawali "kalekami".
Dlatego w dzisiejszych czasach trzeba być i mechanikiem i lekarzem.

Tak może nie na temat, ale hieny są wszędzie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3303
Miasto
PZ
lekarz do mechanika
Różnica polega na tym że lekarz musi się chociaż kształcić żeby móc wykonywać zawód a mechanikiem może zostać każdy ch... i potem swoją twórczością psuje opinię dobrym fachowcom
Automatyczne połączenie postów:

Zapytaj @Marek_S jak majster mu obrzydził samochody

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
366
Zgadzam się z Tobą nie zgadzam.
Nie mylmy wykształcenia z etyką.
Fakt, w mechanice będzie więcej ludzi z patologicznych środowisk dlatego chęć zysku i wyrwania się z biedy będzie większa. Jednak i tak nie jest to regułą.

Można być paprokiem, ale uczciwym.
Tylko ile taki uczciwy pociągnie.

Albo masz fach w ręce i "uczciwie" kroisz klienta, bo Twoja wiedza i umiejętności kosztują.

Zresztą bez sensu, bo wracamy do starej dyskusji...

Każdy ciągnie linę w swoją stronę.
Heniek tylko honorowy i uczciwy, jak dinozaur ;)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
366
Mam takie ogromne szczęście, że nie muszę oszukiwać klientów.
Wszystko czyste i klarowne.
Nawet, jak dostałem flaszkę, to oddałem dwie.
Dinozaur ;)

Arni Ty chyba że służb jesteś, taki ciekawski ;)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2041
Miasto
Kaczory
Czyli emeryt albo bezrobotny

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
366
Po nowym roku będzie 800+ to się wejdzie w jakiś projekt rodziny zastępczej ;)

Do góry Bottom