• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nauka oprogramowania nowych samochodów

Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Witam Interesuje mnie nauka na oprogramowanie do nowszych modeli samochodów do zgrywania programów do samochodów do oprogramowania różnych modułów na terenie Bydgoszczy lub okolic jeżeli ktoś jest chętny na naukę proszę o wiadomość lub kontakt resztę porozmawiamy w trakcie kwoty pieniężne o naukę bez problemu.

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
zapewne towarzysz zza Buga szuka kogoś, kto go nauczy szeroko rozumianej elektroniki samochodowej. Wielu ma takie pomysły. Z jednym mają lepiej. Ceny urządzeń. Jak szukałem mikroskopu triocular (tzw. minionek) to na Ukrainie kosztował ok 1300 zł, a u nas najtaniej ponad 2000. Kupują jakiś interfejs diagnostyczny, coś w stylu KT200 i chcą świat zwojoować.

Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
zapewne towarzysz zza Buga szuka kogoś, kto go nauczy szeroko rozumianej elektroniki samochodowej. Wielu ma takie pomysły. Z jednym mają lepiej. Ceny urządzeń. Jak szukałem mikroskopu triocular (tzw. minionek) to na Ukrainie kosztował ok 1300 zł, a u nas najtaniej ponad 2000. Kupują jakiś interfejs diagnostyczny, coś w stylu KT200 i chcą świat zwojoować.
Słuchaj mam wystarczającą środków żebym sobie pozwolił na naukę i wyposażył bardzo dobrze warsztat więc jeżeli nie pomożesz to po co się udzielasz bez sensu ? Proszę tylko o naukę nic więcej nie chce za darmo niczego w czym jest problem ? Dziękuję i do widzenia !

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
663
Miasto
WLKP
Prosze.

Załączniki

• Szkolenia Tomsad - Programatory.pdf
    1,2 MB · Wyświetleń: 13

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
@ArturArtur01 Czyli masz około 250 tys. zł ma samo wyposażenia ?? Bo tyle jeszcze nie dawno było potrzebne by wystartować z podstawowymi rzeczami w samochodach po 2020 .
Jeśli tak to poszukaj kontaktu do osób obsługujące oryginalne interfejsy by nauczyły cię "magi i procedur" potrzebnych do obsługi oryginalnych interfejsów - bramka SGW się kłania .

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Słuchaj mam wystarczającą środków żebym sobie pozwolił na naukę i wyposażył bardzo dobrze warsztat więc jeżeli nie pomożesz to po co się udzielasz bez sensu ? Proszę tylko o naukę nic więcej nie chce za darmo niczego w czym jest problem ? Dziękuję i do widzenia !
Nie ma w niczym problemu. I w tej chwili akurat pomagam takiej osobie. On samodzielnie ogarnia proste rzeczy, przy trudniejszych czasem mu doradzam, a przy trudnych pomaga mi i uczy się. I nie musi mi płacić.
I niestety poza nauką podstawowym problemem jest wyposażenie. Chociaż wielu fachowców z forum ma naprawdę bardzo dobrze wyposażone warsztaty, to wątpię żeby któryś stwierdził, że ma wszystko i nic nie musi już kupować. A jak dzisiaj tak twierdzi, to jutro zmieni zdanie bo producenci co chwile wymyślają coś nowego. A to CAN FD, a to SGW.
Taki warsztat jest jak kobieta. Ma masę sukienek, kupuje następne, a i tak nie ma co na siebie włożyć.

Masz jakiekolwiek doświadczenie w diagnostyce i naprawach? Masz jakiekolwiek wyposażenie?

Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
Nie ma w niczym problemu. I w tej chwili akurat pomagam takiej osobie. On samodzielnie ogarnia proste rzeczy, przy trudniejszych czasem mu doradzam, a przy trudnych pomaga mi i uczy się. I nie musi mi płacić.
I niestety poza nauką podstawowym problemem jest wyposażenie. Chociaż wielu fachowców z forum ma naprawdę bardzo dobrze wyposażone warsztaty, to wątpię żeby któryś stwierdził, że ma wszystko i nic nie musi już kupować. A jak dzisiaj tak twierdzi, to jutro zmieni zdanie bo producenci co chwile wymyślają coś nowego. A to CAN FD, a to SGW.
Taki warsztat jest jak kobieta. Ma masę sukienek, kupuje następne, a i tak nie ma co na siebie włożyć.

Masz jakiekolwiek doświadczenie w diagnostyce i naprawach? Masz jakiekolwiek wyposażenie?
Dziękuję bardzo za odpowiedź nie mam żadnych doświadczeń dlatego szukam osoby która by mnie nauczyła żebym mógł zająć się takimi rzeczami a nie jestem w temacie jak mogę znaleść i jak szukać dalej jak by ktoś mi pomógł bym był bardzo wdzięczny i na pewno zapłacił za to bo wiadomo ktoś musi poświęcić swój czas a czas kosztuje więc jestem gotowy zapłacić za naukę tylko że jestem z Bydgoszczy i bym wolał mieć tutaj kogoś żeby nie jechać do innego miasta ponieważ mam rodzinę dzieci pozdrawiam
@ArturArtur01 Czyli masz około 250 tys. zł ma samo wyposażenia ?? Bo tyle jeszcze nie dawno było potrzebne by wystartować z podstawowymi rzeczami w samochodach po 2020 .
Jeśli tak to poszukaj kontaktu do osób obsługujące oryginalne interfejsy by nauczyły cię "magi i procedur" potrzebnych do obsługi oryginalnych interfejsów - bramka SGW się kłania .
Mam do przeznaczenia wystarczająco pieniędzy aby warsztat był dobrze wyposażony wiem o co chodzi dzięki za odpowiedź tylko że mówię nie wiem gdzie dokładnie się uczyć najlepiej u kogoś by było pozdrawiam

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
szczerze to na tych wypasionych urzadzeniach za 250tys zl zgarnia sie tyle zeby jezdzic nowa fura i niec wypasiona chalupe?
dawno ten szmelc lezy w pudelkach i uzywam tylko generatorow i oscyloskopu bez grzebania w autach.
Wkurwia czlowieka ze zestaw startowy do auta moze kosztowac polowa co usluga elektronika

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Ja mam shackowane kradzione atari i na tym robię
Commodore c64 też dobrze ogarnia. O Amidze nie wspomnę bo to już wyższy level
Wkurwia czlowieka ze zestaw startowy do auta moze kosztowac polowa co usluga elektronika
Jeszcze bardziej wku... jak przyjedzie taki z zestawem startowym i chce go zamontować za 100 bo sprzedawca mu powiedział, że montaż to max stówka
nie mam żadnych doświadczeń dlatego szukam osoby która by mnie nauczyła żebym mógł zająć się takimi rzeczami
zacznij od swojego auta, później rodziny, znajomych. Bo jak chcesz zacząć od aut klientów zewnętrznych to możesz bardzo szybko narobić sobie problemów

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Musisz użyć znajomości zrobić sobie dojścia do kogoś kumatego z aso każdego koncernu . Potem kupujesz mikroskop , lutownice , oscyloskop , ori głowice do każdego koncernu i działasz .
@Bobodia. g Z całym szacunkiem to za koduj i za adoptuj światła matrixowe np w audi q5 tym twoim oscyloskopem . Musisz mieć ori głowicę i dostęp online bo inaczej w autach po 2020 wielkie g zrobisz . Zabawa na pajączka już niestety się skończyła - tak tylko zrobisz stare auta .

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
blayders z aut tylko swoje naprawiam.
Robie ladowarki koparki hdsy rozcielacze do asfaltu walce zamiatarki prasy traktory i klimatyzacje.
Gowna sie nie tykam

xapomnialem o zageszczarkach i traktorkach do koszenia i wozkach widlowych

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
@Bobodia. g Ja ostatnio naprawiałem rozściełacz do asfaltu volvo . Ale z naprawy jednak jak to zwiesz "gówien" są szybsze i lepsze pieniądze .

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
ja robilem ostatnio napedy bo maszyna nie miala napedu gasiennicy do tylu jednej.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
No dobry pomysł robić maszyny użytkowe, ciężarówki, autobusy, w tym jest pieniądz bo to na siebie zarabia

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
przynajmniej nikt nie piszczy O jezu a czego tak drogo panie

Do góry Bottom