• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie działa centralny zamek z pilota Kia Ceed

awe

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich! Samochód Kia Ceed 2008
Ostatnio z pilota nie mogłem zamknąć samochodu, czerwona dioda wydawała się słabo świecie więc postanowiłem wymienić baterie i od tego czasu nie świeci dioda, a pilot jak nie działał tak nie działa, z kluczyka normalnie otwiera się samochód, odpala, ale pilot nie reaguje, dodam że to nie jest oryginalny pilot, tylko taki powiedzmy jak z allegro w środku płytka z napisem KEYDIY k107.

awe

Nowy
Punktów
0
Włożyłem poprawnie oczywiście próbowałem na odwrót, ale też nie działa, kupiłem nowe baterie też nie działa, przez chwile na starej baterii dioda jeszcze świeciła po naciśnięciu, ale potem już nawet na starej nie działało.

awe

Nowy
Punktów
0
Sprawdziłem drugi oryginalny klucz którego od zakupu nie używałem tak samo nie działał, ale wymieniłem baterie dioda swieci, ale centralny zamek tak samo nie reaguje z klucza mozna otworzyć odpalić samochod.

awe

Nowy
Punktów
0
Pierwszy wątek już czytałem i objawy są podobne jednak inne niż u mnie, liczyłem że to może kwestia kodowania kluczyka po wymianie baterii i ktoś tutaj podpowie jak to się robi.
Drugi link to sugestia uszkodzonej stacyjki, to raczej będę brać za ostateczność i dalej będę szukać.
Nie próbowałem najprostszego sposobu czyli resetu przez odłączenie akumulatora, sprawdzę to i dam znać czy coś to dało.

Do góry Bottom