1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Nie grzeja swiece Boxer 2.2

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika krzysied753, 25-10 18.

  1. krzysied753

    krzysied753 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-09 16
    Postów:
    54
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Witam mam taki problem auto to peugeot boxer 2.2 120km 2011r. W aucie jest blad P0683 sterowanie przekaznika swiec zarowych, wedlug lexi uszkodzona jest swieca i blad staly. Swiece byly wymienione okolo miesiaca temu przekaznik teraz założyłem uzywany niby sprawny ale dalej nic.. Jak sprawdzalem miernikiem swiece przy przekazniku to sa niby ok , przejscie od przekaznika do sterownika jest zasilanie na przekazniku tez,, to gdzie szukac dalej przyczyny??
     
    Ostatnio edytowano: 25-10 18
  2. lukkiwlkp

    lukkiwlkp Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-12 15
    Postów:
    1 701
    Docenione treści:
    344
    Miasto:
    Pogorzela
    Niby.... Czyli pewności nie ma. A test robił świec?
    Przyczyną niby może być wszystko.
    Napisz co masz sprawne to będzie łatwiej. Świece nowe? 4 szt?
     
  3. jurek1313

    jurek1313 Uczestnik

    Online
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    918
    Docenione treści:
    65
    Miasto:
    wólka
    a ile masz dr przekaxniku utów na
     
  4. krzysied753

    krzysied753 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-09 16
    Postów:
    54
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Świece nowe 4szt jakiej firmy to niewiem bo to poprzedni gosc zmienial ale napewno nowe. Test przekaznika robilem i nic nie klika.
    tzn?

    IMG_20181005_123532.jpg IMG_20181005_123526.jpg

    G1, G2, G3, G4 to swiece
    D1 i ST to sygnaly ze sterownika
    31 to jak dobrze pamietam to masa
    30,86 to plus i sie wszystko zgadza
     
  5. XMARIO

    XMARIO Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    154
    Docenione treści:
    20
    Mam taki sam problem, wszystko sprawdzone a świece nie grzeją. Pozostaje chyba tylko kostka stacyjki.
     
  6. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    526
    Docenione treści:
    118
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Jak masz 10 stopni W PLUSIE na dworze, to świece się nie włączą.
     
  7. XMARIO

    XMARIO Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    154
    Docenione treści:
    20
    Robię tak, że powinny grzać.
     
  8. jurek1313

    jurek1313 Uczestnik

    Online
    Dołączył:
    2-02 17
    Postów:
    918
    Docenione treści:
    65
    Miasto:
    wólka
    A co to jest st i di?
     
  9. lukkiwlkp

    lukkiwlkp Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-12 15
    Postów:
    1 701
    Docenione treści:
    344
    Miasto:
    Pogorzela
    Trzymaj 10 sekund

    A błąd masz sterowania świec....
     

    Załączone pliki:

  10. krzysied753

    krzysied753 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-09 16
    Postów:
    54
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Nie no bez przesady... Jakies pomysly na naprawę ?
     
  11. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 248
    Docenione treści:
    543
    Miasto:
    łódź
    pod lewa lampa przednia zobacz tam co sie dzieje ;) i tam znajdziesz odpowiedz !!!!

    sprawdz wyjscie ze sterownika silnika :D
     
    toomii76 lubi to.
  12. krzysied753

    krzysied753 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-09 16
    Postów:
    54
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Tzn co ma sie dziac? Wyjście ze sterownika jest ok??
     
  13. XMARIO

    XMARIO Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    154
    Docenione treści:
    20
    Kostka przekaźnika jest mega szczelna, chyba, że jakiś matoł ją rozpieprzył. To tylko z wierzchu wygląda na problem, jednak problemów z wodą raczej tam nie ma.
     
  14. krzysied753

    krzysied753 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-09 16
    Postów:
    54
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    Kostka jest ok, nie widac zadnych sladow rozbierania i nie jest zasniedziala...
     
  15. XMARIO

    XMARIO Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    154
    Docenione treści:
    20
    Tak, błąd przekaźnika. Diagnozuję to Delphi.
     
  16. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 248
    Docenione treści:
    543
    Miasto:
    łódź
    a zasilania na przekaznik dostaje??? jest streowanie ????
     
  17. krzysied753

    krzysied753 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-09 16
    Postów:
    54
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    tzn o co ci chodzi
     
  18. XMARIO

    XMARIO Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    154
    Docenione treści:
    20
    o to, że diagnozuje tym to diagnozuję
     
  19. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 248
    Docenione treści:
    543
    Miasto:
    łódź
    czekaj bo sie gubie obaj od jednego auta jestescie???
     
  20. krzysied753

    krzysied753 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-09 16
    Postów:
    54
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łomża
    IMG_20181026_194320.jpg NIE nie znamy sie. I tu sie wszystko zgadza