• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie lubię

A

autozibi

Mam taką propozycję do administratorów .
Na forum działa "Lubię" oczywiście za dobre i trafne wypowiedzi.
Czy była by w przyszłości możliwość wprowadzenia "Nie lubię" za pisanie głupot
i jednocześnie zwiększanie sobie ilości napisanych postów ??? :):):)

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Shreku głupoty piszesz nie lubię xD
Ooops ja też xD

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Mam taką propozycję do administratorów .
Na forum działa "Lubię" oczywiście za dobre i trafne wypowiedzi.
Czy była by w przyszłości możliwość wprowadzenia "Nie lubię" za pisanie głupot
i jednocześnie zwiększanie sobie ilości napisanych postów ??? :):):)
jestem za

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2639
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Osobiście udzielam bądź udzielałem się na forach gdzie wprowadzony był system "nie lubię" i z obserwacji moich wynika, że system ten wprowadza więcej negatywnych korzyści niż pozytywnych.

Użytkownik X wciśnie użytkownikowi Y "nie lubie", Y weźmie sobie to do serca, obrazi się i albo:
a/ zacznie dodawać X-owi "nie lubię" przy każdej okazji
b/ zacznie się sprzeczać i kłócić się przy każdym nowym temacie
c/ obrazi się i w ogóle przestanie pisać

Także ten system definitywnie odpada, nie ma co dawać możliwości tworzenia negatywnych emocji na forum.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakiś skomplikowany system karmy, gdzie użytkownicy do swojego profilu mieli by przypisane jakieś punkty, którymi mogli by dysponować i za zdobyte punkty mogli by coś z nimi robić, a dając negatywne punkty innym użytkownikom również ponosili by tego jakieś małe konsekwencje ale ten system jest tak skomplikowany, że nadaje się i sprawdza chyba tylko na forach o grach komputerowych gdzie przesiadują gimnazjaliści i licealiści którzy ogarniają ten system i komputery o wiele bardziej niż my :)

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
694
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Sądze że lepszym rozwiązaniem jet usuwanie postów nic nie wnoszących do tematu, to forum roi się od takich bzdur i robi się z tego tylko śmietnik Sądze też że skoro jest to forum mechanika to ludzie którzy tu piszą powinni miec elementarną wiedze na ten temat a częsc z pytań tu zadawanych to żenada .Nie miałbym nic przeciwko temu aby opracować konkretny regulamin tego forum z uwzględnieniem podstawowych zasad ortografii.;););)

Ostatnia edycja:

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2639
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Dlatego został utworzony dział "Pytanie do mechanika" w którym właśnie takiego typu posty się znajdują i zostają tam przenoszone, codziennie kilkanaście postów i tematów zostaje tam przenoszonych z działów w których znajdować się one nie powinny ze względu na niski poziom wypowiedzi osoby po której widać, że ewidentnie nie jest jest mechanikiem.
Jeżeli komuś nie odpowiada poziom wypowiedzi w tym dziale to może tam po prostu nie zaglądać i się nie denerwować, ale w pozostałych działach na forum powinien zostać utrzymany przynajmniej minimalny poziom wiedzy mechanicznej osób wypowiadających się, a szczególnie osób zakładających nowe tematy.
W przypadku ominięcia przez zespół moderatorów bądź przeze mnie postów/tematów które waszym zdaniem powinny znajdować się właśnie w dziale "pytanie do mechanika" to przypominam, że na forum posiadamy bardzo sprawny system zgłoszeń takich treści który znajduje się przy każdym poście na samym dole w postaci przycisku "Raportuj".
Zaraportowana wiadomość wraz z opisem i uzasadnieniem zostaje umieszczona w specjalnym panelu moderatorów oznaczona na czerwono, z każdym zaraportowanym postem moderator się zapoznaje i podejmuje stosowne akcje.

Osobiście chciałbym aby na forum udzielali się sami mechanicy pracujący na codzień przy rajdach samochodowych, formuły 1 i pracownicy serwisów posiadających wiedzę o danej, konkretnej marce i wymieniali się wiedzą w taki sposób, że u czytelnika z monitora wylewałby się smar ale to jest internet i pomimo starań moich jak i innych osób aby forum rozwijało się w możliwie najlepszym kierunku nie da się wszystkich pogodzić i sprawić aby wszyscy byli szczęśliwi.

wyrzynacz

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Mazury
Najwiekszy bunt o 'lubie to' jest chyba w plikach, pomacach naukowych. Moze zrobic cos takiego zeby dany schemat byl ukryty lecz po wcisnieciu 'lubie to' mozna go zobaczyc/pobrac.

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Ja uważam, że bardziej podkreśla wartość wypowiedzi "lubię", niż "nie lubię", ponieważ jedno kliknięcie "nie lubię" nic nie wnosi, bo jeden jest za, a drugi przeciw i nie wiadomo który ma rację, a "lubię" to dwóch jest za. Zawszę wolę nagradzać, niż ganić. :)
Pozdrawiam.

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Tylko nawet nasze posty które pomagają często nie są doceniane. Więc liczy się tak naprawdę chyba reputacja między stałymi użytkownikami.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
:) Do roboty się brać a nie dyrdymałami się zajmować:p Nie każdą dobrą radę się lubi - szczególnie jak jej efektem jest konieczność wizyty u mechanika i wydania tych paru setek:p

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Szwagier do roboty to są kunie i traktory.

Do góry Bottom