• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie odebrany samochód z warsztatu.

melonik22

Nowy
Punktów
0
Miasto
MMz
Witam. Takie tematy już się pojawiały ale takiego przypadku jak mi się zdarzył nie mogłem znaleść.
Na początku roku 2016(styczeń) przyjełem auto do naprawy bezgotówkowo. Auto zrobiłem do połowy lutego stoi skończone od tamtego czasu ale klient nie odebrał auta do tej pory. Ubezpieczalnia wypłaciła całość kwoty za naprawę czyli robota jest rozliczona. Z klientem nie ma żadnego kontaktu telefon milczy, pod adresem który podał na przyjęciu pojazdu do naprawy to już nie ma tego budynku, sąsiedzi nie kojarzą tego gościa. Posiadam dowód od samochodu i polisę OC (aktualnie się skończył przegląd i oc). Adres z dowodu jest taki sam jak podał wcześniej. Policja sprawdziła tylko samochód pod kątem czy nie jest kradziony i to wszystko jak mogli mi pomóc ;/ Co w takiej sytuacji można zrobić? Jest takie coś że samochód przechodzi na własność warsztatu? Stoi już 11miesięcy nie ruszany i powoli w podwórko się wrasta a szkoda auta bo świeże autko.. Pozdrawiam

melonik22

Nowy
Punktów
0
Miasto
MMz
A jak to i gdzie sprawdzić? Ostatni adres zamieszkania miał w warszawie.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Naliczaj opłate i juz... ktos sie w końcu zgłosi... Nie zapomnij w między czasie wysłać mu ponagleń...

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
W sumie jak zapłacony to problem nie taki wielki...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Nie ma rzeczy bez właściciela. Zawsze się znajdzie spadkobierca albo ktoś... A Pisma często ratują skórę. Nawet jak adres już nie istnieje. Masz zlecenie, masz adres, działaj...

Do góry Bottom