• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie odpala !

Damian0101

Początkujący
Punktów
0
Honda Civic 1396cc 98r,

Przedwczora sprzątalem auto i zabraklo bezyny silnik padl wiec odpaliłem go na resztkach (na biegu)
chodzil chodzil... zgasl dalej nie odpalil (brak bęzyny) i akumulator padl tez u mnie to normalka bo auto stoi na powurku i nawet nim nie jezdze, dzisiaj kupilem bezyne auto odpalalo zazwyczaj po 5-10 sekundach jak bylo nie odpalane przez jakis czas, naładowalem baterie ale nadal nie odpala, kontrolki migaja przy próbie zapłonu ale raczej to nie wina bateri, nie znam sie na samochodach ale nie saze bym zatar silnik bo na zaplonie wydaje taki dziwiek jak by nie bylo bezyny... znajomy muwi ze to moze byc cewka" przy kilku prubach odpalenia sluszalem takie "BUM" 2-3 razy jak by był zapowietrzony... czy to moze byc cewka lub alternator ? (alternator to by zaplonu nie było? )

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Kolego alternator jest odpowiedzialny za ładowanie akumulatora. Jest iskra, benzyna dochodzi?? zacznijmy od tego i powiedz czy kręci rozrusznik w ogóle bo tego nie napisałeś.

Damian0101

Początkujący
Punktów
0
pisałem ten wcześniejszy post i musiałem wyjść, przyszedłem szybko żeby go dopisać i tam gdzię pisze: "...sądze zeby silnik był zatarty..." zapomniałem dopisać że nie miałem oleju w silniku chyba go spalił nie chcę kłamac ale około miesiaca temu sprawdzałem ostatni raz i było wporządku jutro pujdę kupić olej narazie wlałem około 0.3l oleju do disla... jak pisałem na silnikach się nie znam nie wiem gdzie rozrusznik jeśli to coś z paskiem to kręci
jak mam sprawzić czy bęzyna dochodzi >? Czy to mogą być zalane świece ?

Shrek, O jaki syf chodzi ?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3340
Miasto
PZ
witam w pierwszej kolejności uzupełnij profil kolego a po drugie jesli piszesz że odpalałeś go na biegu czy to znaczy że na zapych? jesli tak to by wskazywało na to że pasek rozrządu przeskoczył i dlatego strzela

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
326
Panowie i to jest wyzwanie, jak wytłumaczyć dla człowieka co to jest syf, a który zrobił wszystko by auto już nie odpaliło;)

łukaszmechanik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
9
Miasto
Sochaczew
Nie masz o tym pojęcia, o ortografii i interpunkcji również. To raczej nic nie zmieni to jak ktoś ci odpowie, a ty potem swoją elokwencją zdenerwujesz mechanika i on zrobi ci nieopacznie krzywdę tępym narzędziem. :mad:
Ten post powinien lecieć do kosza za te błędy, mam nadzieje że moderatorzy zworą na to uwagę bo tego się czytać nie da.
Takim to prawa jazdy nie powinni dawać bo jak ktoś nie umie pisać to samochodu bym mu nie dał, przecież to kalectwo.:mad::mad:

Damian0101

Początkujący
Punktów
0
witam w pierwszej kolejności uzupełnij profil kolego a po drugie jesli piszesz że odpalałeś go na biegu czy to znaczy że na zapych? jesli tak to by wskazywało na to że pasek rozrządu przeskoczył i dlatego strzela

Ale pasek nie strzela

Nie masz o tym pojęcia, o ortografii i interpunkcji również. To raczej nic nie zmieni to jak ktoś ci odpowie, a ty potem swoją elokwencją zdenerwujesz mechanika i on zrobi ci nieopacznie krzywdę tępym narzędziem. :mad:
Ten post powinien lecieć do kosza za te błędy, mam nadzieje że moderatorzy zworą na to uwagę bo tego się czytać nie da.
Takim to prawa jazdy nie powinni dawać bo jak ktoś nie umie pisać to samochodu bym mu nie dał, przecież to kalectwo.:mad::mad:

Przepraszam za błędy piszę na telefonie

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Ale pasek nie strzela
Proszono już o uzupełnienie profilu więc prószę to uczynić !!
Nie pasek strzela tylko kolega mówi o strzelaniu twojego silnika (nie równej pracy)
Syf- (rdza, wytrącona woda, farba która złazi ze zbiornika wewnątrz jeśli jest ledwo zalany paliwem razem stanowią zawiesinę o brunatnej konsystencji zwaną syfem i zalegającą dno zbiornika )
Jeśli nie miałeś paliwa auto odpaliło i zgasło zaciągając z dna resztki paliwa wraz z owym opisanym wyżej syfem.

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
O matko bosko kochona ...
I weź takiemu wytłumacz cokolwiek
rozrusznik jeśli to coś z paskiem to kręci
jak mam sprawzić czy bęzyna dochodzi >? Czy to mogą być zalane świece ?
Tak rozrusznik kręci paskiem :eek: po przez zamach i wał
Dalej nie mam sił tłumaczyć bo jestem zbyt trzeźwy.

Damian0101

Początkujący
Punktów
0
z Filtra leci paliwo czyli jest przepływ paliwa, nie wiem jak z wtryskami, swiece palą, mam taki mały pierdolnik pod kierownicą (immobilizer? ) jak go odłącze to nawet stacyjki nie przekręcę,moze to jednak cewka ?

Do góry Bottom