Witam serdecznie.
Od niedawna mam golfa 4 1,6 1999r. Przy odpalaniu silnik chodzi nierowno. Nie jest to za kazdym razem, problemy za rowno przy zimnym jak i cieplym silniku. Przy dodawaniu gwaltownie gazu nastepuje szarpniecie, tak jak by sie dławil po czym auto przyspiesza. Komputer nie wykazuje zadnego bledu. Wymieniony filter paliwa, przeczyszczony silnik krokowy. Słyszalem ze moze to byc tez sonda lambda? Ma ktos jakis pomysl albo dobra rade zanim wymienie nie potrzebnie pol silnika ?
Jeszcze jedno pytanko ostatnio zapalila mi sie kontrolka od chamulcow. Klocki ok bylo za mało płynu, po dolaniu i przejechaniu 1000km kontrolka swieci sie dalej. Byl tez odlonczony akumulator komp nie pokazuje bledow.
Z gory dziekuje za pomoc
Od niedawna mam golfa 4 1,6 1999r. Przy odpalaniu silnik chodzi nierowno. Nie jest to za kazdym razem, problemy za rowno przy zimnym jak i cieplym silniku. Przy dodawaniu gwaltownie gazu nastepuje szarpniecie, tak jak by sie dławil po czym auto przyspiesza. Komputer nie wykazuje zadnego bledu. Wymieniony filter paliwa, przeczyszczony silnik krokowy. Słyszalem ze moze to byc tez sonda lambda? Ma ktos jakis pomysl albo dobra rade zanim wymienie nie potrzebnie pol silnika ?
Jeszcze jedno pytanko ostatnio zapalila mi sie kontrolka od chamulcow. Klocki ok bylo za mało płynu, po dolaniu i przejechaniu 1000km kontrolka swieci sie dalej. Byl tez odlonczony akumulator komp nie pokazuje bledow. Z gory dziekuje za pomoc