• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Micra K11 1996r. 1.0L. 16v PROLBEM:(

Damian1990

Nowy
Punktów
0
Witam, mam problem, wymieniłem wczoraj chłodnicę na nową (stara podziurawiona) i mam problem, wsiadłem do auta po uprzednim napełnieniu chłodnicy płynem chłodniczym pedrygo, jazda przez pierwszą godzinę była ok, później zostawiłem auto na jakiś czas pod blokiem. za drugim razem gdy już jechałem wskazówka od temperatury gwałtownie wzrosła do góry musiałem zatrzymać auto i poczekać aż ostygnie po czym wlałem znów płyn, ale węże wszystkie suche i zauważyłem wyciek po lewej stronie przy silniku (stojąc przed maską od strony pasażera) gdzie może być jakaś usterka ? przy starej chłodnicy takowych wycieków nie było bo przy dużym cisnieniu wody wszystko uciekalo przez te dziury w chłodnicy proszę o pomoc...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
to ty musisz wiedziec gdzie jest ten wyciek, opisz dokładniej co widzisz albo zrób fotke

D

dekster

jeśli nie wiesz gdzie jest kup BAR'S Leaks Original - preparat do uszczelniania układu chłodzenia - granulat
Skutecznie usuwa wycieki z chłodnicy, pęknięcia głowicy i uszczelki. Uszczelnia szczeliny i pęknięcia do 0.9 mm. Zapobiega powstawaniu szczelin w przyszłości. Smaruje i uszczelnia pompę wodną. Zapobiega powstawaniu rdzy, kamienia i osadu. Bezpieczny w użyciu dla wszystkich układów chłodzenia. Gwarantowana ochrona przez 12 miesięcy, cena o koło 10,00 zł nie jest to duży wydatek.
Miałem też taki przypadek i się udało, jeżdżę już 1.5 roku i żadnych wycieków z chłodnicy.
Pozdrawiam.

Damian1990

Nowy
Punktów
0
wyciek jest przy pompie wodnej, niestety nie mam tam za dużego dojścia, ale wydaję mi się że albo uszczelka się wytarła albo pompa wodna przeżyła już to co miała przeżyć dziękuje za pomoc :)

Do góry Bottom