• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Micra K12 problem z immobiliserem

Edzio

SuperMechanior
Punktów
35
Miasto
Londyn
Witam serdecznie, szukam skutecznego sposobu na naprawe lub usuniecie immo.Planuje odczytac zawartosc 93c66 ale co dalej z tym zrobic to nie wiem :p Kontrolka od immo swieci sie ciaglym swiatlem i auto nie pali. Czasem gasnie i wtedy pali. Jedyny blad w ecu to brak synchronicazji kluczyka. Pomoze ktos?

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
I mnie się dostała micra k12 na immo. Co dziwne gaśnie podczas jazdy. Właściciel twierdzi że zamknie i otworzy z pilota to pali i leci dalej bez zatrzymywania się. Jakieś propozycje jak to ugryźć czy odrazu emu. Może macie jekieś sprawdzone emu do tego wozidła.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
A nie ma czegoś dolozonego pod centralny zamek.? Od immo by nie gasl w czasie jazdy

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
No to daje do myślenia. Na ten moment wiem tylko tyle co mi przekazano przez tel. teraz na wszelki wypadek przygotowuje się do lekcji.

Koleś dokładnie mówił że zapala się auto z kłódką i gaśnie. Robi pilotem pstryk odpala i leci dalej. Daje do myślenia.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl

Zgadza się.

I mnie się dostała micra k12 na immo. Co dziwne gaśnie podczas jazdy. Właściciel twierdzi że zamknie i otworzy z pilota to pali i leci dalej bez zatrzymywania się. Jakieś propozycje jak to ugryźć czy odrazu emu. Może macie jekieś sprawdzone emu do tego wozidła.

Pod lewą lampą masz skrzynkę z bezpiecznikami i przekaźnikami odwróconą do góry nogami. Co za skośny idiota tak wymyślił to nie mam pojęcia i jeszcze ją otwórz:banghead:. Zrób fotkę to mi się przypomni, powiem ci który to sku...............syn. Styki się przegrzewają po 2-3-4 godzinach pracy, wtedy jeb i auto gaśnie. Klucz immo się pali i za ch... nie zapali. Postoi parę godzin, ostygnie przekaźnik, auto hula i znowu gaśnie ale kiedy to loteria. Dwa tygodnie walki bo objaw nie zawsze chciał się pojawić.
Nie wypinaj żadnych kostek ze skrzynki bo ją z fajczysz. Ja tak zrobiłem bieguny się pozmieniały, nie wiem jakim cudem i poszło zwarcie.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
W pon. dostane grzyba na plac to zafotkuje te przekaźniki i wrzuce.

Do góry Bottom