Cześć wszystkim, posiadam nissana note 1,4 benzyna 88 km , lpg. Rok produkcji 2006/rej 2007. Przebieg 294 000 km.
Od ubiegłego lata zaczął ciężko odpalać (w zimne miesiące problem się wyraźnie zmniejsza ale w lato masakra)
Kręcę i kręcę powoli zaskakuje krztusi się a później ok zarówno na benzynie jak i gazie.
Komputer nie wyświetla żadnych błędów.
Coś wyraźnie jest nie tak bo palił wcześniej z półobrotu.
Diagnozowałem i wymieniałem następujące rzeczy żeby rozwiązać problem:
Czujnik położenia wału, wałka, temp cieczy, mapsensor - wymienione
Filtry LPG, powietrza, kabiny - wymieniony.
Świece irydowe.
Ciśnienie na cylindrach 1: 11,5 2: 12,5 3: 12,5 4: 12,5
Oleju od wymiany do wymiany 5 w 30 nie pobiera - ile wlewam tyle wylewam (co 12 KKM). Moc w pełnym zakresie obrotów, nie dymi, równo chodzi nie wyświetla checka.
Składałem winę na LPG (Gaz stag 4 eco reduktor alaska), wtryski acw02. - wymieniłem reduktor, jeździłem z pustą butlą dla diagnozy- nic się nie zmieniło.
Na samym gazie zapala identycznie jak na paliwie, - długo kręci i krztusi się.
Podejrzewałem także układ paliwowy- np zapieczenie wtrysków czy zabrudzenie pompy lub przegrzanie- wymieniłem wtryskiwacze, pompę, a do tego i przepustnicę.
Nadal to samo.
Akumulator sprawdzony miernikiem i testerem, ładowanie ok, kręci jak poyebany.
pomóżcie bo już mi się skończyły pomysły, jestem w desperacji
dziękuję za każdą podpowiedź.
Od ubiegłego lata zaczął ciężko odpalać (w zimne miesiące problem się wyraźnie zmniejsza ale w lato masakra)
Kręcę i kręcę powoli zaskakuje krztusi się a później ok zarówno na benzynie jak i gazie.
Komputer nie wyświetla żadnych błędów.
Coś wyraźnie jest nie tak bo palił wcześniej z półobrotu.
Diagnozowałem i wymieniałem następujące rzeczy żeby rozwiązać problem:
Czujnik położenia wału, wałka, temp cieczy, mapsensor - wymienione
Filtry LPG, powietrza, kabiny - wymieniony.
Świece irydowe.
Ciśnienie na cylindrach 1: 11,5 2: 12,5 3: 12,5 4: 12,5
Oleju od wymiany do wymiany 5 w 30 nie pobiera - ile wlewam tyle wylewam (co 12 KKM). Moc w pełnym zakresie obrotów, nie dymi, równo chodzi nie wyświetla checka.
Składałem winę na LPG (Gaz stag 4 eco reduktor alaska), wtryski acw02. - wymieniłem reduktor, jeździłem z pustą butlą dla diagnozy- nic się nie zmieniło.
Na samym gazie zapala identycznie jak na paliwie, - długo kręci i krztusi się.
Podejrzewałem także układ paliwowy- np zapieczenie wtrysków czy zabrudzenie pompy lub przegrzanie- wymieniłem wtryskiwacze, pompę, a do tego i przepustnicę.
Nadal to samo.
Akumulator sprawdzony miernikiem i testerem, ładowanie ok, kręci jak poyebany.
pomóżcie bo już mi się skończyły pomysły, jestem w desperacji

dziękuję za każdą podpowiedź.