• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nissan primera p12 1.9dci nie odpala blagam o pomoc

aslo

Nowy
Punktów
0
dzień dobry :) mam problem z nisanem primera p12 1.9dci .problem zacząl sie od momentu gdy wyswietlal mi sie komunikat z akumulatorem pewnego dnia auto na ulicy mi stanelo zaczely migac kontrolki wszystkie na raz jak i ekran w samochodzie zaczął sie sam wlaczac i wylaczac . akumulator zostal kupiony jak i alternator wymieniony . ale dalej problem auto nie odpala jedynie co to na "plaka" i do samochodu nie dostaje paliwa . auto zostalo podpiete pod komputer auto ale wychodzi brak bledow :( jak sie przekreci kluczyk slychac tylko male cykanie kolo kierownicy . prosze o pomoc . trzech mechanikow rozklada juz rece

Ostatnia edycja:

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Usterka jak przy padnięciu bsi, kontrolki i brak zasilania. Czy aktualnie samochód normalnie ma zasilanie tylko poprostu nie odpala? Czy jednak po przekręceniu kluczem kontrolki się zapalają i nic więcej.

aslo

Nowy
Punktów
0
Usterka jak przy padnięciu bsi, kontrolki i brak zasilania. Czy aktualnie samochód normalnie ma zasilanie tylko poprostu nie odpala? Czy jednak po przekręceniu kluczem kontrolki się zapalają i nic więcej.
zasilanie ma tylko nie odpala jedynie co na plaka i zaraz gasnie . kontrolki sie zapalaja

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Ok czyli sprawdzić pompkę paliwa może zasilanie do niej dochodzi ale sama pompka już padła. Jak tak to niski koszt i szybka naprawa.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
dzień dobry :) mam problem z nisanem primera p12 1.9dci .problem zacząl sie od momentu gdy wyswietlal mi sie komunikat z akumulatorem pewnego dnia auto na ulicy mi stanelo zaczely migac kontrolki wszystkie na raz jak i ekran w samochodzie zaczął sie sam wlaczac i wylaczac . akumulator zostal kupiony jak i alternator wymieniony . ale dalej problem auto nie odpala jedynie co to na "plaka" i do samochodu nie dostaje paliwa . auto zostalo podpiete pod komputer auto ale wychodzi brak bledow :( jak sie przekreci kluczyk slychac tylko male cykanie kolo kierownicy . prosze o pomoc . trzech mechanikow rozklada juz rece
Odepnij kostkę elektryczną od czujnika położenia wałka rozrządu i spróbuj odpalić

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Raczej ona sobie z tym nie poradzi :/ jak u niej mechanicy rozkładają ręce to ona sobie raczej też nie poradzi.
To niech ona pojedzie do mechanika i mu zasugeruje moją podpowiedź :) tylko do jakiegoś innego niż ten co wymienił akumulator bo się zaświeciła kontrolka akumulatora, boję się pomyśleć co uczyni ten majster jak się zaświeci kontrolka z symbolem silnika :hungry:

Do góry Bottom