• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan QQ osłona przegubu - problem z dopasowaniem

Grego82

Początkujący
Punktów
0
Nissan QQ +2 z 2009r. silnik 2.0 benzyna. Auto stoi rezebrane już drugi tydzień z powodu problemu z wydawac by sie mogło błachą osłoną. Zamówiłem w Inter-Carsie po VIN. Oczywiście cos tak wyrafinowanego i mało dostępnego nie mieli na stanie, ba nawet nie mieli na głównym oddziale wojewódzkim więc czekałem 2 dni, aż skądś to sprowadzą i za każdym razem przychodziła zła, a to nie ten rozmiar, albo kształt. Po tygodniu zabawy zacząłęm szukac sam po necie 3 próby i to samo. Już nawet w serwisie zdobłem numer fabryczny i to tez nie pomogło... czy ktokolwiek jest w stanie pomóc w tej skomplikowanej sprawie?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
może jakaś uniwersalna osłona lub dobrać coś po wymiarach?
zmierz średnicę półosi i średnicę przegubu. do tego orientacyjnie długość. to wszystko co potrzebujesz. to jest "tylko" guma :)

Grego82

Początkujący
Punktów
0
Owszem tak samo myślałem, zmierzyłem średnice 28mm i 80 mm tylko to jest ten wew. , a on ma 3 takie półokrągłe wypustki i albo przychodzą całkiem okrągłe, albo sześciokontne. Niestety nawet intercars nie ma takich rzeczy aby móc porównać wizualnie - wszystko na numery i na zamówienie.

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
216
Miasto
Gorzów Wlkp
To jest tylko i wyłącznie mój punkt widzenia , ale jakbym szukał trzy tygodnie osłony- to znaczy nie szukał bym. Kupił bym przegub lub półoś, bo auto ma ponad 15 lat i ten przegub też nowy nie jest, a zamienników dziś na rynku jest mnóstwo i można sie pozytywnie zaskoczyć stosunkiem jakości do ceny.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
To jest tylko i wyłącznie mój punkt widzenia , ale jakbym szukał trzy tygodnie osłony- to znaczy nie szukał bym. Kupił bym przegub lub półoś, bo auto ma ponad 15 lat i ten przegub też nowy nie jest, a zamienników dziś na rynku jest mnóstwo i można sie pozytywnie zaskoczyć stosunkiem jakości do ceny.
Gdzie Ty mu każesz przeguba albo półosi szukać jak on osłony nie potrafi ogarnąć.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Do góry Bottom