• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowa maszyna do klimatyzacji AC ECO Kupczyk- pomoc czy ktoś posiada takową

daniel xxx

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich prosze o odp czy ktoś posiada takową maszynę AC ECO Kupczyk na czynnik 1234yf ale chyba na jaki czynnik to juz nie istotna sprawa , ale istotna sprawa to dla mnie taka że maszyna przyszła nowa i nie ściąga z przewodów po nabiciu nawet samych przewodów 50gram testuje na rozne sposoby samo lp samo hp oba na raz z płukaniem przewodów bez i nic włącza się ekran opróznianie przewodów słychac elektrozawor lecz cisnienie w obu przewodach zostaje i maszyna jak by nigdy nic konczy cykl. pozniej radzę sobie poprzez odzysk czynnika i sciagam to co jest w przewodach. Serwis twierdzi że nie umiem się sprzętem posługiwać. Nie podobało mi się jak mnie spławili. Maszyna na koniec cyklu daje znać za każdym wybranym trybem aby zamknąć złączkę HP i tylko tą i pozniej daje sygnał opróżnienie przewodów z których nie ściąga ale na logikę jak zamknę tylko hp a lp otwarte to przeciez maszyna ściągnie cały czynnki włącznie z czynnikiem z samochodu własnie tak serwis twierdzi że jest ok. Proszę o jakiś kontakt tel kto posiada takową maszynę bo nie wiem czy moja jest uszkodzona czy nie a nie chce bez sensu sie kotłować z serwisem. Jeśli ktoś taką posiada proszę o 5 min rozmowy tel. nie jest to moja pierwsza maszyna mam inne magneti marelli i takie cyrki sie nie dzieją.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1865
Miasto
Koszęcin
Ja mam inną ale robię dokładnie jak Ty. Odzysk i po zawodach

daniel xxx

Nowy
Punktów
0
Ja mam inną ale robię dokładnie jak Ty. Odzysk i po zawodach
ja mam tą ac eco na 1 gaz nie dual dziwi mnie fakt ze co bym nie wybrał na koncu jest napis zamknij złączkę hp nie wazne ze wybiram samo lp samo hp lub oba. Dziwne ale na moje oko to chyba coś nie tak bpo zgodnie z tym fachowym napisem zamykajac tylko hp sciga caly czynnik z przewodow i ukladu w samochodzie (oczywiście gdyby odzysk się włączał co sie nie dzieje tzn słychać elektozawór że się załącza jakby chciała ściągnąc ale sprezarka sie nie włącza do ściągnięcia i gaz zostaje w przewodach.)

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom